Fortinajnersi traže novu promenu pravila oko QB

NFL 2. feb 202317:37 4 komentara
Brok Pardi
Tim Nwachukwu/Getty Images

U San Francisku i dalje su ozlojeđeni kako se odigralo finale Nacionalne fudbalske konferencije. Toliki maleri po pitanju kvoterbekova doveli su do ubedljivog poraza i praktično je prosuto sve dobro što je urađeno u prethodnom periodu.

Ruki Brok Pardi bio je pravo otkrovenje i neko koga su u San Francisku videli kao konačno rešenje za kvoterbeka. Međutim, momak je povredio lakat posle nasrtaja Hasona Redika, pa je morao rezervista Džo Džonson da izađe na teren.

povezano

Ni on nije bio bolje sreće. Takođe je morao da izađe iz igre zbog protokola oko potresa mozga. Tada je Kajl Šenahan bio u jako nezavidnoj situaciji. Na kraju je morao da se vrati Pardi, koji sa povređenim laktom definitivno nije mogao da baca punim kapacitetom. Ovakav razvoj događaja podstakao je ljude u San Francisku da traže neke promene, kada su pravila o kvoterbekovima u pitanju.

Tačnije, trener Kajl Šenahan i generalni menadžer Džon Linč traže da se vrati pravilo po kojem je dozvoljeno da se na dan utakmice skine treći kvoterbek, a da ne mora da bude prethodno na listi od 46 ljudi koliki je limit u rosteru.

– Definitivno sam za to. Bili smo svi uplašeni na smrt kada je to pravilo ukinuto, iako je bilo pre mnogo godina. Igra se veoma ubrzala i ovakve stvari lako mogu da se dogode. Zato mislim da bi bilo pametno da se razmisli o ovom predlogu – rekao je Šenahan.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare