„Garopolo neće igrati za San Francisko naredne sezone“

NFL 2. feb 202316:04 0 komentara
Džimi Garopolo, Kajl Šenehen
Robert Reiners/Getty Images

Glavni trener San Francisko Fortinajnersa Kajl Šenehen izjavio je da ne postoji šansa da kvoterbek Džimi Garopolo bude deo tima pred početak naredne sezone.

San Francisko je sezonu završio porazom od Filadelfija Iglsa u finalu NFC – izabranici Nika Sirijanija su duel sa Kanzas Siti Čifsima u Superboulu zakazali pošto su slavili sa 31:7.

Glavni kvoterbekovi Fortinajnersa Trej Lens i Džimi Garopolo duže vreme nisu bili na raspolaganju trenerima zbog povreda, a novi problemi tim iz Kalifornije zadesili su u duelu sa Iglsima. Tada su se povredili i novajlija Brok Pardi, koji je izvanrednim igrama u drugom delu sezone dao nadu ekipi da može do velikog uspeha, i iskusni rezervista Džoš Džonson.

NFL:

Pardi je doživeo rupturu ulnarnog kolateralnog ligamenta desnog lakta. Za sada nije poznato da li će 23-godišnjak morati na operaciju, ali će u svakom slučaju oporavak trajati bar šest meseci. Džonson je posle jednog obaranja zadobio potres mozga, pa se San Francisko u odsustvu zdravih kvoterbekova u drugom poluvremenu oslanjao na igru trčanjem, da bi u poslednjih pet minuta na poziciji kvoterbeka zaigrao raning bek Kristijan Mekefri.

Šenehen nije siguran da li će Pardi biti spreman za start naredne sezone, ali je uveren da će na raspolaganju imati nekadašnjeg trećeg pika Lensa. Aktuelni ugovor Garopola sa Fortinajersima ističe na kraju tekuće sezone, a glavni trener San Franciska je potvrdio da mu franšiza neće ponuditi novi ugovor.

„Deluje kao da će bar jedan kvoterbek biti spreman pred početak sezone. Garopolo neće igrati za San Francisko naredne sezone, ne postoji šansa za to. Znam da na poziciji kvoterbeka imamo dvojicu igrača koji zaslužuju da budu starteri – Pardija i Lensa. Verujem da sa njima možemo do uspeha, zato nećemo razmatrati druge opcije“, izjavio je Šenehen.

Superboul LVII u kojem će se sastati Iglsi i Čifsi možete gledati u nedelju 12. februara direktno i ekskluzivno na Sport Klubu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!