Garopolo ostaje i postaje najplaćenija rezerva

Michael Reaves/Getty Images

Džimi Garopolo na kraju ostaje u San Francisko Fortinajnersima i ove sezone. Iako je izgubio ulogu startera, ipak nije trejdovan, ali je sa rukovodstvom franšize postigao dogovor oko restrukturiranja ugovora.

Zanimljiv razvoj događaja na relaciji San Francisko – Džimi Garopolo. Praktično od kraja prošle sezone javno je franšiza objavila da dosadašnji kvoterbek neće biti starter. Ali uprkos tome nije bilo uopšte teških reči. Šta više, obe strane su se odnosile, makar u javnosti, sa dubokim uvažavanjem.

Niti se Garopolo bunio protiv odluke franšize, niti su Fortinajnersi forsirali kvoterbeka na trejd. Iako sa sobom nosi ozbiljno opterećenje u vidu finansija i jakog ugovora.

Džimi Dži nije našao ostvarivu trejd kombinaciju, kao ni Fortinajnersi, pa su rešili da nastave suživot. Ali po ipak izmenjenijim uslovima. Restrukturiran je ugovor kvoterbeku tako da će dobiti šest i po miliona dolara garantovano, čime će postati najbolje plaćen rezervni kvoterbek.

Takođe, taj iznos bi mogao da se popne na 16 miliona dolara uz razne bonuse. Što se tiče opterećenja u seleri kepu ono više neće iznositi 27 miliona dolara, nego osam i po miliona dolara za ovu sezonu. Pride, dogovor je takav da posle sledeće sezone Garopolo postaje slobodan agent.