Gde će Hopkins? Po novac ili prsten?

NFL 30. maj 202311:15 2 komentara
Deandre Hopkins
Harry How/Getty Images

Jedan od najboljih hvatača lige Diandre Hopkins postao je slobodan agent pošto je otpušten iz Arizone. Prirodno, očekuje se velika tražnja.

Prošla sezona bila je za zaborav, ali delom je bila i osakaćena zbog suspenzije. Ipak, teško da iko misli da je Hopkinsovo vreme prošlo i svakako da je u poziciji da bira franšizu u kojoj će nastaviti karijeru.

Ali kako ima 31 godinu, tako je legitimno pitanje prioriteta. U karijeri mu nedostaje šampionski prsten, ali uvek se javlja potreba za još jednim jakim ugovorom. A teško jedno sa drugim ide, jer ekipe koje su formirane da napadnu prsten, nemaju previše prostora u seleri kepu za neki jak ugovor.

Ako je želja za prstenom jaka kao logični favoriti nameću se šampioni Kanzas Siti Čifsi i jedni od glavnih favorita već duže vreme Bafalo Bilsi. Kod Čifsa sigurno bi bio na osnovu reputacije prva zvezda hvatačkog korpusa. Ali to ne znači da bi dobijao lopti koliko je zamislio, jer je alfa i omega tog napada Patrik Mahoms koji ume i da zaobiđe prvu zvezdu ako treba.

Što se Bafala tiče tu se već nalazi jedan pevac u kokošinjcu – Stefon Digs. Sam Digs umeo je u prošlosti da veoma zamera ako nije u potpunosti eksploatisan, tako da bi to bio prvi problem za Mekdermota. Drugi je da Bilsi trenutno imaju samo milion i po dolara u seleri kepu. Doduše i to je veće od Kanzas Sitija koji ima manje od milion.

Sam Hopkins je izjavom da bi voleo da igra sa Lamarom Džeksonom otvorio vrata Baltimora. Rejvensi su ozbiljno ojačali hvatački korpus, doveli su Odela Bekama, Nelsona Agolora, draftovali u prvoj rundi Zeja Flauersa, a tu je i tajt-end Mark Endrus. S obzirom da Lamar i dalje mnogo voli da trči, veliko je pitanje kako mogu svi ovi hvatači, pa još sa Hopkinsom da dobiju broj lopti koji bi zadovoljio njihove apetite.

Dalas Kaubojsi imaju 10.6 miliona dolara u seleri kepu. Jeste doveden Brendin Kuks, tu je Sidi Lemb, ali Dak Preskot je počeo mnogo više da baca loptu i utisak je da od ekipa koje su legitimni kandidati za prsten, nekako bi ovde mogao da dobije i status koji misli da zaslužuje i novac, ali i moćnu ekipu.

Ako je u pitanju novac, onda se kao najočiglednije varijante izdvajaju Karolina, Detroit i povratak u Hjuston. Što se novca tiče tu najbolje stoji Karolina koja ima slobodnih 23.6 miliona dolara u seleri kepu. A što se iskustva na kvoterbeku tiče tu prednjači Detroit sa Džeredom Gofom.