Gof: Nisam novi ugovor potpisao zbog novca, već sigurnosti

NFL 18. maj 202412:09 1 komentar
Džered Gof
Jamie Squire/Getty Images

Kvoterbek Detroit Lajonsa Džered Gof obavezao se na vernost toj franšizi do 2028. godine uz opciju produženja na još 12 meseci.

Gof će za četiri godine zaraditi 212 miliona dolara, od kojih je 170 garantovano.

POVEZANO:

Nekadašnji prvi pik je zahvaljujući tome postao drugi najplaćeniji igrač trenutno kada se u obzir uzme novac koji mu sleduje i trajanje ugovora – finansijski se bolje obezbedio jedino as Sinsinati Bengalsa Džo Burou.

Gof iza sebe ima najbolju sezonu u dosadašnjem delu karijere. Osvojio je 4.575 jardi dodavanjem i na taj način u 30 navrata postigao tačdaun – u obe kategorije se nalazi pri samom vrhu u NFL – i predvodio je treći najefikasniji napad lige.

„Novi ugovor mi donosi sigurnost, zato sam ga i potpisao. Mislim da diskusija o zaradi nije toliko važna, nikada mi nije takvo ‘cepidlačenje’ predstavljalo prioritet“, rekao je Gof i dodao:

„Najbitnije za mene je da ne moram da brinem o tome, kao i što mogu da odbijem bilo koji potencijalni trejd. Drago mi je da smo završili sa tim, uzbuđen sam zbog svega što je pred nama“.

Lajonsi su postali šampioni NFC Sever divizije posle tri decenije posta, a u plej-ofu su eliminisani u konferencijskom finalu.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare