Hil: Mislio sam za Mahomsa da je sm..e

NFL 2. dec 202010:26 4 komentara
Kim Klement-USA TODAY Sports

Kada se govori o Patriku Mahomsu, kvoterbeku aktuelnih šampiona Kanzas Čifsa, uglavnom se čuju superlativi. Već sada je po mnogima najbolji igrač lige i ima potencijal da obori mnoge rekorde u godinama koje dolaze.

Međutim, nije uvek bilo tako. Tajrik Hil, sjajni hvatača Kanzasa, koji je možda i najveći dobitnik zbog dolaska Mahomsa, nije verovao u mladog asa.

Kada se 2017. godine prvi put pojavio u trening kampu , pomislio sam da je sm..e od igrača. Pitao sam ljude u klubu, da li je moguće da ste njega izabrali na draftu“, istakao je Hil.

Mišljenje je počeo da menja tokom naredne sezone.

Sve se promenilo. Proveo je više vremena sa trenerom za kvoterbekove, bolje je slušao šta govori glavni trener Endi Rid. Nekako je sve veoma brzo kliknulo i sada smo tu gde jesmo“, kaže Hil.

Mahoms i Hil sada možda imaju i najbolju saradnju u NFL karavanu. Hil je uhvatio čak 213 lopti koje je ka njemu uputio Mahoms za 3.360 jardi i 32 tačdauna. Posebno je bila impresivna njihova partija u prvom poluvremenu u poslednjem kolu protiv Tampe.

Hil je u prvoj četvrtni uhvatio lopte za nestvarne 203 jarde uz dva tačdauna. U nastavku je sakupio još 80 jardi i postao drugi igrač u istoriji Čifsa, koji je kao hvatač u više od jedne utakmice imao više od 200 jarde. Sa druge strane Mahoms je u prvom poluvremenu imao osvojenih 359 jardi, što je najviše u istoriji NFL lige u poslednjih 20 godina.

Kanzas trenutno ima skor 10-1 i nalaze se na drugom mestu u Američkoj konferenciji iza Pitsburga, koji do sada nije doživeo poraz.

Komentari (4)

Vidi sve komentare