Iglsi ciljaju prsten: Trejd sa Tajtansima za Ol-pro sejftija

NFL 24. okt 202313:58 0 komentara
Kevin Bajard
Wesley Hitt/Getty Images

Filadelfija Iglsi su kompletirali razmenu sa Tenesi Tajtansima, po kom će sejfti Kevin Bajard pojačati Orlove u pohodu na novi Superboul, dok će se izabranicima Majka Vrejbela pridružiti defanzivni bek Terel Edmunds, kao i budući pikovi pete i šeste runde.

Izabranici Nika Sirijanija su se na taj potez odlučili zbog velikih problema u sekonderiju – uglavnom izazvanih povredama. Dvostruki član najboljeg tima NFL Bajard stiže u Filadelfiju kao dodatna pomoć odbrani koja je obuzdala ofanzivno potentni napad Majami Dolfinsa – koji su ove sezone umalo oborili rekord lige po broju poena postignutih na jednom meču.

POVEZANO:

Bajard je jednom i predvodio NFL po broju intersepšna u sezoni, ali je nešto lošije nego uobičajeno igrao na startu aktuelne sezone. Ipak, on je svestrani defanzivni bek koji može da poboljša defanzivu Iglsa u brojnim kategorijama.

Rođen baš u Filadelfiji, tokom karijere Kevin je odigrao 120 mečeva za osam sezona i zabeležio 27 intersepšna, 63 odbranjena dodavanja i 674 obaranja. Samo je još jedan igrač osim 30-godišnjeg Bajarda uspeo da počevši sa 2017. godinom ostvari barem po 600 teklova i 20 presečenih dodavanja – sejfti Bafalo Bilsa Džordan Pojer.

Novi igrač Iglsa ima i 27 intersepšna – samo kornerbek Dolfinsa Zejvijen Hauard ima više. Bajard je lider NFL po broju odbranjenih dodavanja u prethodnih šest sezona – zabeležio je 57.

Kevin će u Filadelfiji igrati u tandemu sa Ridom Blejkenšipom – kada se on bude oporavio. Njih dvojica su već igrali na koledžu Midl Tenesi Stejt.

Iglsi su nedavno potpisali i renomiranog vajd risivera Hulija Džounsa. Imaju skor 6-1 i zauzimaju prvo mesto u Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!