Igrači nedelje: Kolo raning bekova

NFL 27. sep 202319:02 0 komentara
Devon Ejčen
REUTERS/Ray Seebeck

Još jedna, treća nedelja NFL šampionata je za nama. Red je da se izaberu najbolji, a ove nedelje to su raning bekovi.

Shvatili su trkači koji je najbolji odgovor na svojevrsno degradiranje ove pozicije, koje se vrši galopirajućim tempom poslednjih godinu i po dve, a koje se ogleda u stagniranju zarade, i (pre)lakom odbacivanju. To je da na samom terenu pokažu da su ipak nezamenjivi ili bar teško zamenjivi.

Jednu takvu borbu gledamo u Majamiju. Iako je, zbog povrede Vilsona, nominalno prvi raning bek Rahim Mostert, iako je veoma efikasan na početku sezone, a sada je protiv Denvera postigao čak četiri tačdauna, više je eksploatisan ruki Devon Ejčen. On je opravdao to poverenje, istrčao je 203 jarda uz dva tačdauna, i dodao je 30 uhvaćenih jardi uz još dva tačdauna i postao tek drugi igrač u istoriji NFL sa takvim učinkom. I ne samo da je u konačnici nadigrao Mosterta, već je i poneo priznanje ofanzivnog igrača nedelje AFC.

U NFC je ofanzivni igrač nedelje takođe raning bek. Nije ruki, ali je druga godina. Međutim, Kenet Voker se već etablirao kao jedan od najboljih trkača, što je pokazao i u pobedi Sijetla nad Karolinom 37:27, osvojivši ukupno 156 jardi iz skrimidža, uz dva postignuta tačdauna. Za defanzivnog igrača nedelje NFC izabran je defanzivni end Detroita Ejdan Hačinson. On je u pobedi nad Atlantom 20:6 zabeležio četiri obaranja, dva seka, forsirani i osvojen fambl. A što se tiče igrača specijalnog tima nedelje u NFC ta titula odlazi u ruke kikeru Arizone Meta Prejtera. On je u pobedi nad Dalasom 28:16 postao tek treći kiker u istoriji NFL koji je u karijeri pogodio tri fild gola sa 60+ jardi. Realizovao je pokušaj sa 62 jarda, a pored toga pogodio je još tri fild gola, za savršen učinak 4/4.

U AFC specijalac nedelje takođe je kiker. Met Gej je u pobedi Indijanapolisa nad Baltimorom pogodio pobedonosni fild gol u produžetku za 22:19. Ukupno je gađao 5/5, a čak četiri su bila od preko 50 jardi, čime je postao prvi kiker u NFL istoriji sa takvim učinkom. Defanzivac nedelje u AFC je iz Bafala, koji je razmontirao, najviše zahvaljujući brutalnoj odbrani, Vašington 37:3. U njoj je lajnbeker Terel Bernard zabeležio sedam obaranja, dva seka i po osvojen fambl i intersepšn.

Bonus video