Kakav meč: Kar i Rejdersi u produžetku preživeli Rejvense

NFL 14. sep 20218:04 > 8:20 3 komentara
Derek Kar
Christian Petersen/Getty Images

U noći između ponedeljka i utorka po srednjoevropskom vremenu u NFL šampionatu igrao se jedan meč, a Las Vegas Rejdersi su na domaćem „Aledžajant“ stadionu rezultatom 33:27 posle produžetka savladali Baltimor Rejvense.

U meču koji je obilovao preokretima Rejdersi su se mučili sa napadom u početku, ali su u finišu nekim dobrim reakcijama uspeli da savladaju goste iz Baltimora, uprkos činjenici da u odbrani nisu bili na očekivanom nivou.

NFL:

Bila je to prva NFL utakmica regularne sezone u istoriji koja je odigrana u Las Vegasu, a „Rejderse“ je pozdravila euforična masa koja je brojala više od 61 hiljadu ljudi. „Pljačkaši“ su uspeli da prevaziđu rani zaostatak od dva tačdauna i slave u pravom modernom klasiku.

Na startu druge četvrtine bilo je 14:0 za goste posle tačdauna Vilijamsa i Brauna, ali se do poluvremena domaćin ipak donekle vratio u igru preko tačdauna Džejkobsa i „fild gola“ Karlsona.

Džejkobs je u četvrtom periodu zabležio novi tačdaun za Rejderse, Mari je trčanjem uzvratio sa druge strane, a dodavanje Dereka Kara uhvatio je Voler sredinom četvrtine. Do kraja regularnog dela Taker i Karlson su pogodili „fild golove“ za 28:28 u regularnom delu.

Usledio je i uzbudljiv produžetak u kojem su Rejdersi mislili da su pobedili kada je Brajan Edvards uhvatio 33 jarda dugo dodavanje kara, ali je posle tačdaun poništen i lopta je vraćena na liniju jednog jarda. Ipak, domaći otvaraju sezonu pobedom kada Džons hvata tačdaun pas.

Posle sporog starta Kar je završio meč sa 435 bačenih jardi i dva tačdauna, a kompletirao je 34 od 56 dodavanja, čime je izjednačio treći najbolji rezultat svoje karijere.

U narednoj rundi Rejdersi će gostovati Stilersima u Pitsburgu, dok će Rejvensi dočekati Kanzas Siti Čifse u Baltimoru. Mečeve NFL šampionatu pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.

Komentari (3)

Vidi sve komentare