Kazins se gostio za kraj Dana zahvalnosti

NFL 25. nov 20227:22 1 komentar
Kirk Cousins
Adam Bettcher/Getty Images

Ekipa Minesota Vajkingsa u noći između četvrtka i petka po srednjoevropskom vremenu pobedila je na domaćem terenu Nju Ingland Petriotse rezultatom 33:26. Tako je sastav iz Mineapolisa okončao spektakularan program za Dan zahvalnosti, koji ste mogli da ispratite u direktnim prenosima na Sport klubu.

NFL pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

Posle ovog trijumfa Kevina O’Konela nalazi se na drugom mestu tabele NFC sa 9-2, a u Severnoj diviziji su neprikosnoveno na prvom mestu. Bio im je ovo osmi trijumf u poslednjih devet utakmica.

NFL:

Sa druge strane, tim iz Foksboroa je poslednji u AFC istoku sa 6-5, a ovim porazom im je prekinuta serija od tri pobede.

Neizvestan finiš utakmice između „Vikinga“ i „Patriota“ nije prošao bez kontroverzi. Pri rezultatu 23:23 delovalo je da su Petsi postigli tačdaun za preuzimanje vođstva u trećem periodu – dodavanje Meka Džonsa tajt endu Hanteru Henriju završilo je u end zoni. Međutim, posle Henrijevog akrobatskog hvatanja sudije su morale da pogledaju snimak.

Dosuđen je nekompletan pas, a Nju Ingland je morao da se zadovolji fild golom, koji je realizovao Nik Folk.

Ipak, nije za poraz Petriotsa bila zaslužna jedna diskutabilna sudijska odluka. Blistao je kvoterbek Vajkingsa Kirk Kazins (30/37 za 299 jarda dodavanjima) – učestvovao je u tri tačdauna (Džeferson, Hokerson, Tilen) i jednom presečenom pasu. Bio je ovo prvi meč u sezoni u kojem je Kazins servirao tri tačdauna.

Doduše, veliki problem za Džonsov tim biće činjenica da su Petriotsima dozvolili čak 382 jarda dodavanjima.

U sledećem kolu Petriotsi u divizijskom duelu dočekuju Bafalo Bilse, dok će Minesota ugostiti Njujork Džetse.