Kobni meč predsezone: Vilson propušta start?

NFL 17. avg 202219:04 0 komentara
Zek Vilson
Mitchell Leff/Getty Images

Kvoterbek Njujork Džetsa Zek Vilson operisan je zbog povrede kolena, koju je zadobio u prvom predsezonskom meču sa Filadelfija Iglsima.

Nova NFL sezona počinje 9. septembra, a sva dešavanja iz najbolje lige američkog fudbala pratite ekskluzivno na Sport Klubu.

Medicinsko osoblje je povredu okarakterisalo kao nagnječenje kosti potkolenice i rupturu meniskusa, zbog čega je bila neophodna artroskopska operacija. Hirurški zahvat je uspešno obavljen, a očekivani period oporavka je do jednog meseca.

NFL:

Džetsi će biti oprezni povodom Vilsonovog povratka na teren – u nastupajućoj sezoni bi plasman u plej-of predstavljao izuzetan uspeh, a 23-godišnjaka će tokom perioda oporavka menjati veteran Džo Flako – kvoterbek koji je Baltimor Rejvensima doneo zvanje šampiona 2013. godine.

Da stvar bude još gora, tim koji sa klupe predvodi Robert Saleh neće moći da računa na tekla Mekija Bektona, koji se zbog frakture čašice kolena neće vraćati na teren pre kraja predstojeće sezone.

Džetsi su prethodnu sezonu završili sa učinkom od četiri pobede i 13 poraza, a u prvom kolu ovogodišnjeg nadmetanja će ugostiti upravo Rejvense.