Legenda Nju Ingland Petriotsa ide u penziju

NFL 20. feb 202417:52 2 komentara
Metju Slejter
REUTERS/Nathan Ray Seebeck

Legendarni vajd risiver Nju Ingland Petriotsa Metju Slejter objavio je povlačenje posle 16 sezona u NFL.

Svih 16 sezona Slejter, koji je slavu stekao kao igrač specijalnog tima, odigrao je u Nju Ingland Petriotsima. On je bio deo ekipe koja je osvojila tri šampionske titule.

– Od poslednjih 25 godina koliko sam u fudbalu 16 sam u Nju Ingland Petriotsima. Zahvalan sam Bogu što mi je omogućeno da na ovim terenima igram igru koju toliko volim. Dao sam sve što sam mogao kako bih ispoštovao i odao počast ovoj igri. Dok sam bio igrač Bog me je kroz fudbal vodio, disciplinovao, ohrabrio i razvio kao osobu. Te 2008. došao sam kao čovek sa nadama i snovima. Sada 2024. mogu da se povučem znajući da sam ostvario sve snove koje sam ikada imao – poručio je Slejter.

Slobodno se može reći da je Slejter jedan od najboljih igrača specijalnog tima ikada. Bio je 10 puta biran za Pro Boul, a dva puta je biran u idealnu postavu sezone. Nju Ingland Petriotsi izabrali su ga u idealnu postavu prošle decenije, a našao se i u idealnom timu „Dinastije Nju Ingland Petriotsa“ u kojem mesta imaju igrači koji su učestvovali u osvajanju svih šest titula od 2002. do 2019.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare