Legendarni igrač Tenesija se penzionisao uz omaž franšizi

NFL 18. okt 202220:57 0 komentara
Dilejni Voker
Kirk Irwin/Getty Images

Bivši tajt ent San Franciska i Tenesija Dilejni Voker saopštio je da neće više igrati u NFL jer završava igračku karijeru.

Voker je bio pik šeste runde drafta iz 2006. godine. Prvih sedam sezona proveo je u 49-ersima, pre nego što je zablistao Tajtansa.

NFL:

„Moja karijera je bila bolja nego što sam to zamišljao. Sanjao sam o uspesima, sve je postalo java jer sam verovao u sebe. Znao sam da ću iskoristiti šansu, ukoliko se ona ukaže. Igranje za Tenesi predstavlja ostvarenje snova, u karijeri sam postigao i više nego što sam kao mlađi maštao. Ne postoje reči koje bi adekvatno opisale zahvalnost koju osećam prema Tajtansima – ostvarili su mi se snovi“, rekao je 38-godišnjak.

Voker je u dresu San Franciska uhvatio 123 dodavanja za 1.465 jardi. U Tenesiju se izborio za mesto startera i dobio je veće poverenje. Kao član Tajtansa je zabeležio 381 hvatanje za 4.423 jardi i 28 tačdauna. U periodu od 2014. do 2017. godine je bio posebno zapažen – 2015. je postavio lični rekord po broju jardi u jednoj sezoni sa 1.088, što je bilo dovoljno za prvu od tri uzastopne Pro-boul selekcije.

„Nisam bio preterano zapažen kao ruki. Moj kvalitet došao do izražaja najviše zahvaljujući napornom radu, dao sam sve od sebe kako bih se dokazao. Želeo sam i lično da se uverim da mogu da igram na vrhunskom nivou, što sam i postigao. Znači mi što ću u penziju otići kao član Tenesija, sa Tajtansima sam bio najbolji“, zaključio je Voker.

Tajt end je poslednju utakmicu odigrao još 2020. godine, kada se Tenesi zahvalio Vokeru na doprinosu. Posle toga nije igrao, a poslednji pokušaj da se vrati na teren imao je tokom leta – kada je trenirao sa San Franciskom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!