Mogu li Kauboji ugroziti šampiona na premijeri?

NFL 9. sep 20210:33 > 11:37 4 komentara
Tom Brejdi
Getty Images/Patrick Smith

Čekanju je došao kraj. Došlo je vreme za početak nove NFL sezone. Prva utakmica igra se noćas a akteri su aktuelni šampion Tampa Bej Bakanirsi i čuveni Tim Amerike Dalas Kaubojsi. Premijera je na programu u noći četvrtka na petak od 2:15 uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Čim je došao Tom Brejdi, Lombardijev trofej je vraćen na Floridu posle 18 godina. U franšizi ništa nisu prepustili slučaju, već su fokus bacili na obnavljanju ugovora članovima šampionskog sastava. Stoga ekipa u odnosu na prošlu sezonu ima neznatne promene i spremna je da se baci na posao i misiju odbrane titule, što niko nije učinio još od 2005. i, zanimljivo, Toma Brejdija sa Nju Inglanda Petriotsima.

Sa druge strane Dalas Kaubojsi su imali veoma razočaravajuću sezonu, pa je ove misija doći do plej-ofa. Ekipa se ozbiljno bacila na posao jačanja odbrane, ali je glavno pojačanje povratak Daka Preskota posle teške povrede. Oporavljeni Dak, ojačana odbrana (bar na papiru), iskristalisan hvatački korpus, ponovo naoštren Ezekijel Eliot, treba videti da li će sve to biti dovoljno protiv branioca trona. Nipošto ne olakšava povreda jednog od glavnih ofanzivnih linijaša Zeka Martina, mada ni na drugoj strani neće igrati najplaćeniji risiver tima Kris Gadvin.

Da li su šampioni jaki kao prošle sezone? Da li je Dalas dovoljno napredovao da se suprotstavi najjačima? Ko će pobedom početi sezonu? Sve je spremno za spektakl a vi budite u noći četvrtka na petak od 2:15 uz Sport Klub 1.

Utakmice NFL šampionata ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Komentari (4)

Vidi sve komentare