Mučenje šampiona, veliki preokret Atlante

Guliver

U mečevima drugog vikenda NFL šampionata igranim od 19 časova pobede su zabeležili Kanzas Siti Čifsi, Baltimor Rejvensi, Atlanta Falkonsi, Bafalo Bilsi, Tenesi Tajtensi, Sijet Sihouksi i Indijanapolis Koltsi.

Posle poraza na startu sezone aktuelni šampioni Kanzas Siti Čifsi došli su do pobede. Slavili su na Floridi u gostima protiv Džeksonvila, koji je pokazao da će biti ozbiljan kandidat za plej-of.

Povezano

Mašinerija se još nije podmazala, Džegsi su čak imali šansu da izbore produžetak. Ali Kanzas Siti se ipak odbranio i došao do pobede 17:9. U pobedničkom timu Patrik Mahoms je prebacio 305 jardi, bacio je dva pasa za tačdaun uz intersepšn.

Pačeko je istrčao 70 jardi, a Skaj Mur je uhvatio 70 jardi uz tačdaun. Na drugoj strani Lorens je prebacio 216 jardi, a većinu je uhvatio Kristijan Kirk – 110.

Grin Bej i novi ljubimac navijača Džordan Lav bili su na pragu druge pobede. U Atlanti su vodili na ulasku u četvrtu četvrtinu 24:12. Ali Falkonsi su postigli 13 vezanih poena, tačdaun trčanjem kvoterbeka Dezmonda Ridera i dva fild gola Jongho Koa za preokret i pobedu 25:24.

U derbiju divizije Sever AFC Baltimor je kao gost pobedio Sinsinati 27:24. Ovom pobedom Rejvensi su otišli na 2-0, dok je prošlosezonski finalista AFC Sinsinati na iznenađujućih 0-2.

Dve utakmice završene su posle produžetka. Sijetl je u gostima pobedio Detroit 37:31 tačdaunom Tajlera Lokita, dok je Tenesi bio bolji od Čardžersa 27:24 uprkos sjajnoj partiji Kinana Alena koji je uhvatio 111 jardi i dva tačdauna.

Ostali rezultati: Bafalo – Las Vegas Rejders 38:10, Tampa Bej – Čikago 27:17, Hjuston – Indijanapolis 20:31.

Bonus video