NFL „bomba“: Rodžers želi u Džetse!

NFL 15. mar 202320:13 1 komentar
Eron Rodžers
Photo by Stacy Revere/Getty Images

Legendarni kvoterbek Grin Bej Pekersa Eron Rodžers rekao je u sredu da namerava da nastupa za Njujork Džetse u predstojećoj NFL sezoni. Gostujući u podkastu Peta Mekafija, 39-godišnji Rodžers je poručio da je odluku doneo u petak i da dva tima, kao i njegovi predstavnici, rade na ozvaničenju ovog transfera.

“Pregovori u vezi sa trejdom i dalje teku, a Rodžers ih ni u kom slučaju ne zadržava”, javlja ESPN, pozivajući se na svoje izvore.

NFL:

“Jasno sam organizaciji Pekersa izložio svoje želje. Problem je sada u njima jer oni žele odgovarajuću kompenzaciju u tom trejdu. Uvek ću voleti tu franšizu i taj grad. Sada je došlo vreme da se krene dalje i to je činjenica. Čak 15 godina sam starter u Grin Beju – volim vas i znam da ćemo se sresti opet”, kazao je Rodžers u popularnom podkastu.

Ovakav scenario se mogao naslutiti kad aje postalo jasno da će ofanzivni koordinator Pekersa Natanijel Heket otići u Džetse. On je radio u Pekersima u periodu od 2019. do 2021. godine, kada je Rodžers imao mnogo uspeha, a Eron ne krije da izuzetno ceni rad 43-godišnjeg stručnjaka.

Rodžers je celokupnu NFL karijeru, koja traje od 2005. godine, proveo u timu iz Viskonsina. Osvojio je Superboul 2011. godine, bio je MVP te utakmice, a četiri puta je osvajao MVP nagradu u NFL (2011, 2014, 2020. i 2021. godine).

Evidentno je da je Rodžers o odluci predano razmišljao. Američki ESPN preneo je da je Rodžers četiri dana proveo u izolaciji od stimulansa modernog sveta – tzv. “darkness retreat”. Iskusnom sportisti nisu strani donekle alternativni načini koncentracije, a 2020. godine je usled izbijanja pandemije virusa korona imao velikih problema da se vrati iz Perua, gde je bio akter seansi konzumacije psihodelika “ajauaske”.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare