Poznat datum NFL premijere u Južnoj Americi

NFL 15. maj 202415:34 1 komentar
Džejlen Hurts
Mike Ehrmann/Getty Images

Čelnici NFL objavili su datume utakmica koje će u narednoj sezoni biti odigrane van Sjedinjenih Država.

Pročitajte još

Kao što je prethodnih godina bila praksa, London i Minhen će biti domaćini pojedinih okršaja ligaškog dela. Prvi put u istoriji takmičenja, timovi će odmeriti snage na tlu Južne Amerike, tačnije u brazilskom Sao Paulu. Dom Korintijansa biće poprište duela Filadelfija Iglsa i Grin Bej Pekersa 6. septembra u okviru prvog kola.

Mesec dana kasnije, 6. oktobra, Minesota Vajkingsi i Njujork Džetsi igraće na stadionu Totenhema, namenski projektovanog i za američki fudbal. Evropski ljubitelji ovog sporta doći će već 13. oktobra na isto mesto da gledaju Čikago Berse i Džeksonvil Džeguarse, a ‘Jaguari’ će da ostanu još jednu nedelju u engleskoj prestonici, pošto će da budu nominalni domaćini Nju Ingland Petriotsima na Vembliju. Međunarodna turneja završiće se 10. novembra na ‘Alijanc areni’, gde će Karolina Pantersi ugostiti Njujork Džajantse.

„Ushićeni smo što najavljujemo uzbudljive mečeve u Londonu i Minhenu, uz dodati istorijski prvenac u Sao Paulu. Liga i njena 32 tima vide međunarodni rast kao prioritet. Nastojimo da ga izgradimo neverovatnim iskustvima navijača viđenih u Evropi, ali i da prikažemo ovaj sport novoj publici u Južnoj Americi“, istakao je potpredsednik NFL Piter O’Rajli.

Nova NFL sezona počinje 5. septembra duelom aktuelnih osvajača Superboula Čifsa i Rejvensa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare