Preokret Pitsburga u Bafalu, Ras u MVP modu

NFL 12. sep 202122:38 > 22:42 3 komentara
Pitsburg Stilers Bafalo Bils
REUTERS/Rich Barnes

Odigrani su prvi mečevi nedeljnog programa prvog vikenda NFL šampionata. U derbiju kola Pitsburg je kao gost savladao Bafalo 23:16, Sijetl je slavio u gostima protiv Indijanapolisa, a kao gost uspešna je bila Arizona koja je ubedljivo savladala Tenesi 38:13.

Bafalo je ušao kao favorit u veliki derbi AFC, s obzirom da je ekipa koja je igrala prošle sezone konferencijsko finale praktično ostala u istom sastavu, uz još neka pojačanja. Dok je Pitsburg doživeo ozbiljne promene u ofanzivnoj liniji, što se posebno videlo u prvom poluvremenu.

U prvih pola sata odbrane su bile definitivno bolji deo oba tima. Posle pogođenog fild gola u prvom napadu Bafala, nijedna ekipa nije dolazila ni do crvene zone. Sve do poslednjeg napada domaćina, koji je krunisan tačdaunom Gabrijela Dejvisa posle pasa Džoša Alena.

Na poluvreme je Bafalo otišao sa prednošću 10:0, koja je nadoknadiva, ali koliko je loš bio napad Stilersa, delovalo je da je prednost ogromna. Ipak, poboljšali su se gosti u napadu, a odbrana je igrala još bolje. I krenulo se u preokret. Posle dve propuštene šanse u crvenoj zoni za tačdaun, usled čega su morali da se zadovolje sa dva fild gola i prilaskom na 6:10, Stilersi su na početku poslednjeg kvartala konačno stigli do tačdauna preko Diontea Džonsona za vođstvo 13:10.

A onda je specijalni tim odradio sjajan posao u sledećem drajvu Bafala. Blokiran je pokušaj panta, loptu je pokupio Julise Gilbert i postigao tačdaun za ogromnih 20:10. Do kraja odbrana Stilersa odradila je vrhunski posao, dopustila samo dva fild gola, dok su Stilersi postigli jedan i na kraju odneli veliku pobedu 23:16.

Kod pobednika Ben Rotlisberger prebacio je 188 jardi uz pas za tačdaun, ruki Nađi Heris istrčao je 45 jardi, dok su u hvatačkom korpusu prednjačili Džu Džu Smit Šuster sa 52, Čejs Klejpul sa 45 i Dionte Džonson sa 36 uhvaćenih jardi i tačdaunom. Treba istaći Ti Džej Vota koji je imao dva seka i jedan isforsiran fambl Džoša Alena. Na drugoj strani Alen je prebacio 270 jardi, uz pas za tačdaun i istrčao 44, Devin Singlteri je istrčao 72 jarda, a Stefon Digs je uhvatio 69 jardi.

Sijetl je slavio u gostima protiv Indijanapolisa 28:16, a Rasel Vilson je odigrao sjajan meč sa 254 prebačena jarda uz četiri pasa za tačdaun, od čega je dva uhvatio Tajler Lokit sa 100 jardi. Arizona je slavila u gostima protiv Tenesija 38:13 uz 289 prebačenih jardi Kajlera Mareja, četiri bačena i jednim istrčanim tačdaunom, dok je Diandre Hopkins uhvatio 83 jardi uz dva tačdauna.

Ostali rezultati: Detroit – San Francisko 33:41, Karolina – Njujork Džets 19:14, Hjuston – Džeksonvil 37:21, Atlanta – Filadelfija 6:32, Sinsinati – Minesota 27:24 posle produžetka.