Proboul postaje „Proboul igre“

NFL 26. sep 202217:55 0 komentara
Kent Nishimura/Getty Images

Svojevrsni "Ol Star" događaj NFL poznat kao Proboul, kao takav odlazi u istoriju. Održavaće se ova manifestacija i dalje, ali ovog puta u izmenjenom formatu i pod drugim nazivom "Proboul igre."

Koncept u kojem se, poput nekadašnjih Ol Star susreta u NBA, NHL i MLB, sastaju najveće zvezde NFL podeljene u dva tima (nekada po konferencijama, a kasnije eksperimentalno i biranjem dvojice legendi) već mnogo godina ne uspeva da bude ono što je zamišljeno. Ne pamti se kada su prvo na Havajima, a onda i u sedištu Diznilenda u Orlandu, se okupile sve najveće zvezde.

A bilo je objektivnih razloga. Prvo se Pro boul održavao na kraju sezone, što je bilo nezgodno jer mnogi igrači, posebno onih timova koji nisu izborili plej-of, već mesec dana bili su na odmoru. Kada je pomeren za nedelju između finala konferencija i Super boula, onda je bilo jasno da sigurno neće igrati članovi ekipa koje se bore za titulu u završnoj utakmici, što je takođe oduzimalo draž događaju.

Bilo je i dobrih utakmica i dobre zabave, ali jasno je bilo da nešto mora da se menja. Tako je odlučeno da već od 5. februara 2023. počinje nova era. Za tada su zakazaane premijerne „Pro boul igre.“ One bi trebalo da se sastoje od takmičenja u veštinama i utakmice „flag football.“ Mesto odigravanja Las Vegas i Aledžajant Stadion.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!