Rejdersi pokvarili Kaubojsima Dan zahvalnosti u Dalasu

NFL 26. nov 20213:51 1 komentar
Las Vegas Rejders
REUTERS/Tim Heitman

U drugom meču na Dan zahvalnosti odigranom u Dalasu Las Vegas Rejdersi prekinuli su niz od tri poraza i savladali Kaubojse posle produžetka 36:33.

Gosti su mnogo bolje otvorili utakmicu. I to spektakularnim tačdaunom Dešona Džeksona od čak 56 jardi. Prvim od kada je došao u Rejderse tokom sezone. Ipak, Kaubojsi su uzvratili tačdaunom Šona Mekiona posle pasa Daka Preskota. Međutim, Greg Zurlajn je promašio šut za ekstra poen, pa su Rejdersi i dalje vodili 7:6.

Do kraja prve četvrtine Rejdersi su postigli novi tačdaun i ponovo je Dešon Džekson bio najzaslužniji. Iznudio je pas interfirens na pet jardi od end zone, a rutinska egzekucija pripala je Džošu Džejkobsu, koji je istrčao tačdaun za 14:6.

Imali su šansu Rejdersi da odu na prednost od 15 poena, ali Kaubojsi su se sjajno odbranili i morali su gosti da se zadovolje fild golom za 17:6. Do kraja poluvremena do tada nevidljivi Ezekijel Eliot istrčao je tačdaun i primakao domaćina na 17:13.

Ipak, gosti iz Las Vegasa su vratili dvocifrenu prednost u osmom minutu treće četvrtine, kada je rezervni kvoterbek Markus Mariota istrčao tačdaun za 24:13. Međutim, odmah su Kaubojsi uzvratili još jednim spektakularnim tačaunom. Toni Polard je čekao šut, morao je da ga vraća i istrčao je kompletan teren, 100 jardi za tačdaun i Dalas je smanjio na 24:19.

Usledila su tri fild gola, dva Rejdersa i jedan Kaubojsa. Gosti su vodili sredinom četvrte četvrtine 30:22. A onda sjajan odgovor Kauboja i Daka Preskota. Baca pas ka Daltonu Šulcu za tačdaun na tri minuta do kraja, a potom i uspešno proigrava ponovo tajt enda za dva poena i izjednačenje 30:30.

Nisu se dali Rejdersi. Poveo je Derek Kar napad i na minut i po do kraja četvrte četvrtine uspeli su da poentiraju. Danijel Karson je postavio novi lični rekord pošto je postigao fild gol sa 56 jardi za 33:30. Ali ni Dak Preskot i Kaubojsi nisu sedeli skrštenih ruku. Poveo je odličan drajv, doveo je ekipu i Grega Zurlajna na 45 jardi. Iskusni kiker pogodio je i izjednačio na 33:33. Meč je otišao u produžetak.

Sreću na bacanju novčića imala je domaća ekipa, ali Dak Preskot ovog puta nije uspeo da organizuje produktivan drajv. Tačnije, na startu su morali da prepuste loptu protivniku. Rejdersi su to iskoristili, došli u povoljnu poziciju za fild gol i na ovom meču sjajni Karlson bio je siguran sa 29 jardi za nova tri poena i pobedu 36:33.

Kod Rejdersa Derek Kar je prebacio 373 jarda uz pas za tačdaun, Džoš Džejkobs je osvojio 112 jardi iz skrimidža uz istrčan tačdaun, a briljirao je tandem hvatača Hanter Renfrou sa uhvaćena 134 jarda i Dešon Džekson koji je uz tačdaun uhvatio i 102 jarda. Na drugoj strani Dak Preskot je prebacio 375 jardi uz dva pasa za tačdaun, Ezekijel Eliot je osvojio 49 jardi iz skrimidža uz tačdaun, Toni Polard je uz ono fantastično vraćanje za tačdaun od 100 jardi osvojio trčanjem i hvatanjem još 68 jardi, dok su odlični bili Majkl Galup sa 106 i Sedrik Vilson sa 104 jarda.

Las Vegas Rejdersi sada imaju skor 6-5, nalaze se na trećem mestu divizije Zapad AFC, ali imaju isti broj pobeda kao i timovi koji drže vajld kard mesta. Dalas je sa skorom 7-4 i dalje lider divizije Istok NFC i ima dve pobede više od Filadelfije.

Komentari (1)

Vidi sve komentare