Ruki senzacija igrač meseca

NFL 30. nov 202319:11 0 komentara
Si Džej Straud
REUTERS/Melina Myers

Nova NFL senzacija zove se Si Džej Straud. Ruki kvoterbek Hjustona iz nedelje u nedelju oduševljava i kao nagrada za odlične partije došlo je priznanje za ofanzivnog igrača meseca novembra AFC.

Momak koji je biran kao drugi na draftu ne prestaje da pozitivno iznenađuje. Nedavno je postavio rekord po broju uzastopno odigranih utakmica sa 300 i više prebačenih jardi (četiri). Definitivno je ovo njegov mesec.

Još kada se uzme u obzir da i tim igra odlično, onda je jasno da je nagrada otišla u prave ruke. Hjuston je u novembru zabeležio skor 3-1 i ozbiljno konkuriše za plej-of, iznad svih očekivanja. Straud je očekivano i zaradio nagradu za ofanzivnog rukija meseca.

Što se tiče ostalih nagrada u AFC defanzivni igrač meseca je vedeta Čardžersa Halil Mek. Jeste da je ekipa iz Los Anđelesa imala težak mesec, samo jedna pobeda i četiri poraza, ali je Mek u tom intervalu zabeležio 23 obaranja, šest sekova, pet obaranja za gubitak jardi i dva forsirana fambla. Dok je za igrača specijalnog tima AFC ovog meseca izabran kiker Denvera Vil Lac. Iskusni šuter i sam je doneo neke od prethodnih pet vezanih pobeda, tačnije tri, od 11 fild golova pogodio je svih 11 i promašio samo jedan šut za ekstra poen.

U NFC najbolji ofanzivni igrač meseca je kvoterbek Dalasa Dak Preskot. Kaubojsi su mesec završili sa tri uzastopna trijumfa (a imali su veliku šansu i protiv Filadelfije), a sam Preskot odigrao je odlično taj period sa 1.298 prebačenih jardi, 13 pasova za tačdaun, procenat kompletiranih dodavanja od 68.5% i samo jednim intersepšnom.

Njegov saigrač kornerbek Daron Blend poneo je priznanja za defanzivnog igrača meseca NFC. Između ostalog čak dva od tri zabeležena intersepšna ovog meseca, vratio je za tačdaun. Što se tiče igrača specijalnog tima NFC za ovaj mesec, ta nagrada otišla je u ruke kikera Čikaga Kaira Santosa, koji je doneo pobedu protiv Minesote, bez promašaja za ekstra poen i uz 12 pogođenih fild golova iz 14 pokušaja.

Još jedna nagrada je otišla u ruke igrača iz NFC. Nagrada za defanzivnog rukija završila je kod Kalidže Kensija iz Tampa Beja, koji je od 10 obaranja zabeležio čak sedam za gubitak jardi i dva seka.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!