Tibou se vraća u NFL, igraće tajt enda!

Tim Tebow
REUTERS/Gary Hershorn

Nekadašnji osvajač Hajsmen trofeja i kvoterbek četiri NFL tima Tim Tibou vraća se u elitu – potpisao je ugovor sa Džeksonvil Džeguarsima, a za njih će nastupati na poziciji tajt enda.

„Znam da će ovo biti izazov, ali sam spreman da ga prihvatim. Hvala Džeksonvilu na poverenju. Učiću od saigrača i pratiću instrukcije stručnog štaba“, izjavio je 33-godišnji Tim Tibou.

NFL:

Tibou je posle sjajne koledž karijere u američkom fudbalu, tokom koje je Floridu dvaput vodio do nacionalne titule, ostvario zapažene rezultate u dve sezone sa Denverom.

Preuzevši ekipu sa jednom pobedom u pet mečeva, on je ne samo doveo Bronkose do plej-ofa, već im je tamo doneo i prvu pobedu u šest sezona, ali posle nje više nikad nije startovao. Usledili su boravak u Njujork Džetsima i kampovi Nju Inglanda i Filadelfije.

Posle prekida saradnje sa Iglsima, za koje je u presezoni 2015. godine odigrao poslednju utakmicu u NFL, Tibou je rešio da se prebaci na bejzbol i trenirao je sa ekipom Njujork Metsa i nastupao u nižim ligama, ali nije nastupio u MLB.