Tompson zbog preloma potkolenice završava sezonu

NFL 20. sep 202316:02 0 komentara
Šek Tompson
Grant Halverson/Getty Images

Lajnbeker Karolina Pantersa Šek Tompson povredio se tokom meča druge nedelje, kada je na Benk of Amerika stadionu gostovala ekipa Nju Orleans Sejntsa. On je u ponedeljak podvrgnut operaciji i čeka ga dugačak period van terena.

Sejntsi su divizijskog rivala pobedili rezultatom 20:17. Tompson se povredio kada je na njegovu nogu pao levi tekl Nju Orleansa Trevor Pening, posle duela sa defanzivnim endom Pantersa Dešonom Vilijamsom. Igrač težak gotovo 150 kilograma opružio se preko skočnog zgloba i potkolenice 29-godišnjaka.

NFL:

Lajnbeker je potom odvezen na detaljne preglede gde je ustanovljena potpuna fraktura fibule.

Glavni trener Pantersa Frenk Rajh potvrdio je da je Tompson doživeo prelom, da je hirurški zahvat uspešno prošao i da se lajnbeker najverovatnije neće vraćati na teren pre kraja sezone.

Tompson je već devet godina deo franšize iz Šarlota, a pred početak tekuće sezone potpisao je novi ugovor. On je legitimni naslednih antologijskog vođe odbrane Pantersa Tomasa Dejvisa seniora, koji je uz Luka Kiklija bio predvodnik defanzivne sile kakva je Karolina bila u drugoj polovini 2010-ih.

Bivši polaznik univerziteta Vašington je već nekoliko godina jedan od kapitena Pantersa. U karijeri je odigrao 119 utakmica, zabeležio 719 obaranja, 12 sekova, tri intersepšna i četiri isforsirana fambla. Prošle sezone je predvodio saigrače po broju obaranja sa 104.

Pantersi imaju skor 0-2, a u trećoj nedelji će se sastati sa Sijetl Sihoksima.

Bonus video: