Vajkingsi spasli Ejkersa iz Los Anđelesa

NFL 21. sep 202313:08 0 komentara
Kem Ejkers
Sean M. Haffey/Getty Images

Doskorašnji raningbek Los Anđeles Remsa Kem Ejkers trejdovan je u Minesota Vajkingse. Timu sa zapadne obale na ime kompenzacije pripada pik šeste runde sa drafta 2026. godine, dok Minesota dobija pravo na izbor sedme runde, takođe 2026.

Ejkersov frustrirajući period u Remsima je konačno završen. Trkača su na draftu 2020. sa 52. pozicije odabrali upravo Remsi, a 24-godišnjak je otad pokušavao da se ustali kao primarna opcija na svojoj poziciji, ali do toga nije došlo delom i zbog povrede zbog Ahilove tetive zbog koje je propustio gotovo celu drugu sezonu u ligi.

NFL:

Glavni trener Šon Mekvej tražio je domoninantnog raning-beka još od sunovrata karijere Toda Grlija, ali nije ukazao veliko poverenje Ejkersu, a Kem nije mogao da se zadovolji nešto manjim brojem nošenja.

Mekvej nije uvrstio Ejkersa u sastav na utakmici druge nedelje, u kojoj su Remsi poraženi od San Francisko Fortinajnersa. Ejkers stiže u Vajkingse kojima je bilo neophodno pojačanje na poziciji trkača jer Aleksander Metison nije uspeo da ispuni očekivanja posle promocije na mesto startera i odlaska Dalvina Kuka. Vajkingsi su osvojili samo 69 jardi trčanjem u prve dve nedelje – što je najgori učinak u čitavom NFL, pa dolazak Ejkersa deluje kao rešenje koje bi rešilo probleme obeju strana.

Ejkers je tokom karijere osvojio 1.443 jarde trčanjem iz 360 pokušaja. Postigao je i 10 tačdauna. On će u Minesoti ponovo sarađivati sa glavnim trenerom O’Konelom i ofanzivnim koordinatorom Vesom Filipsom, koji su bili deo stručnog štaba Remsa tokom 2020. i 2021. godine.

Vajkingsi su sezonu započeli sa dva poraza, a u trećoj nedelji se sastaju sa Los Anđeles Čardžersima.

Bonus video: