Vraća se posle šest godina? Kapernik trenira sa Rejdersima

NFL 26. maj 20228:17 > 8:22 4 komentara
Carmen Mandato/Getty Images

Američki kvoterbek Kolin Kapernik, koji je poslednji put nastupio u NFL još 2016. godine, i dalje ne odustaje od želje da se vrati u elitno takmičenje. Prema navodima američkog ESPN, 34-godišnjak je u sredu imao probu u ekipi Las Vegas Rejdersa.

Nova NFL sezona vas očekuje u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.

Bila je to prva zvanična proba za Kapernika otkad je „izgnan“ iz NFL, a prvi put da je imao zvaničan sastanak sa nekim NFL timom još od maja 2017. godine.

NFL:

Kapernik nije igrao u NFL od 2016. godine, kada je u znak protesta protiv društvene nepravde i policijske brutalnosti nad tamnoputim stanovnicima SAD-a klečao za vreme intoniranja himne pre utakmica.

Komesar NFL Rodžer Godel otvoreno je ohrabrivao timove pred početak sezone u 2020. godini da angažuju Kapernika, pošto je liga nastavila sa novim inicijativama za rasnu jednakost i pozdravila Kolinove napore da podigne svest o društvenim pitanjima.

Liga je postigla nagodbu sa Kapernikom 2019. godine, nakon što je on u optužbi naveo da su se vlasnici tima dogovorili da mu uskrate angažman u NFL. Tokom 2019. godine, NFL je organizovao trening za Kaepernika kao priliku da se dokaže zainteresovanim timovima, ali je tamnoputi kvoterbek odlučio da se ne pojavi neposredno pre samog događaja.

Tokom karijere je nastupao za San Francisko, od 2011. do 2016. godine. Najveći uspeh ostvario je 2013. godine, kada je sa svojom ekipom igrao Superboul, gde su poraženi od Baltimora rezultatom 34:31.