MLB: Atlanta Brejvsi posle 26 godina ponovo šampioni

Ekipni sportovi 3. nov 20219:28 > 9:30 3 komentara
Atlanta Brejvsi šampioni
Thomas Shea-USA TODAY Sports

Ekipa Atlanta Brejvsa osvojila je titulu u Američkoj profesionalnoj ligi u bejzbolu (MLB), a do četvrtog naslova "svetskih prvaka" došli su u šestoj utakmici finalne serije protiv Hjuston Astrosa, savladavši ih kao gosti sa 7:0.

Atlanta je poslednji put bila prvak 1995., a sa 16 uzastopnih nastupa u doigravanju bez osvajanja trofeja, Brejvsi su bili tim sa najdužim nizom neuspešnih pokušaja da se domognu „Komišners trofeja“, koji se dodeljuje pobedniku „Svetske serije“.

Ono što su propustili da učine u petoj utakmici pred svojim navijačima, igrači Atlante napravili su na „Minute Maid Parku“ u Hjustonu, gde su domaći Astrosi važili za favorite, ne samo u šestoj utakmici, već i za ponavljanje trijumfa iz 2017.

Za razliku od petog dvoboja, kad su „gren slemom“ već u prvoj izmeni poveli sa 4:0, a na kraju izgubili sa 9:5, Brejvsi su u šestoj utakmici potpuno nadigrali Astrose.

Prednost su stekli u trećoj izmeni, kad je Kubanac Horhe Soler poslao loptu izvan stadiona za vođstvo od 3:0. Dansbi Svonson je takođe ostvario „houmran“, kojim su Brejvsi došli do prednosti od 5:0, da bi poslednja dva „rana“ ostvario Fredi Frimen.

Startni bacač Maks Frid je u šest izmena dopustio samo četvorici udarača Astrosa da dođu do prve baze, pa je domaća ekipa ostala bez ijednog optrčavanja u dvoboju u kojem su tražili priliku za produžetak finalne serije do odlučujuće, sedme utakmice, koja bi takođe bila odigrana u Hjustonu.

Astrosi su u poslednjih pet sezona treći put bili u finalu, ali su samo jednom izašli kao pobednici, pošto su 2017. sa 4:3 nadigrali Los Anđeles Dodžerse, a 2019. izgubili od Vašington Nejšnalsa.

Za najboljeg igrača finalne serije proglašen je Horhe Soler, koji je u šest utakmica „Svetske serije“ postigao tri „houmrana“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare