MLB: Sijetl furioznom završnicom savladao Vajt Sokse

Stephen Brashear/Getty Images

Pobede u MLB su u nedelju slavili Sijetl, Boston, Baltimor, Klivlend, Vašington, Čikago Kabsi, Milvoki, Hjuston, Oukland, Los Anđeles Ejndželsi i Sinsinati. Dodžersi su slavili u Njujorku protiv Metsa 3:2.

 Boston Red Soksi su savladali Filadelfiju na gostovanju 6:3, a ključan je bio treći ining u kom je Boston napravio čak četiri trčanja. Torotno Blu Džejsi su kod kuće savladali Jenkise. Dve ekipe su bile izjendačene posle tri ininga 3:3, da bi u petom ekipa iz Kanade napravila tri poena koja su bila ključna za trijumf.

Klivlend je savladalo Minesotiu 7:5. U ovom uzbudljivom duelu posebno je bio interesantan šesti ining. U taj deo igre se ušlo vođstvom Indijansa 2:1, a posle njega je bilo čak 6:4. Do kraja su igrači Klivlenda zadržali vođstvo za novu pobedu.

Ubedljive pobede su slavili Baltimor portiv Detroita 8:2, Vašington protiv Altante 7:0, Hjuston protiv Kanzas Sitija 12:3, Čikago Kabsi protiv Pitsburga 16:6 i Oukland protiv Teksasa 6:1.

Milvoki je u uzbudljivoj završnici slavio u Sent Luisu 7:6. Pred poslednju deonicu je bilo 4:3 za Kardinalse, ali je Milvoki preokrenuo u poslednjem iningu dobivši taj deo meča 4:2.Kolorado je bio bolji od San Dijega 10:5, a Rokisi su ključne poene napravili u sedmom i osmom iningu kada su prelomili meč sa šest poena. San Francusko je u najneatraktivnijem duelu večeri savladao Majami 2:1.

Los Anđeles Ejndželsi su bili bolji od Tampa Bej Rejsa 6:4, a pobednička ekipa je imala ubedljivo vođstvo pred poslednja dva ininga 6:1. Dajmondbeksi su poraženi od Sinsinati Redsa 1:3, a Sijetl je savladao Čikago Vajt Sokse 11:10. Najpre je Sijetl sa pet poena u četvrtom iningu poveo 5:0. Vajt Soksi su odmah uzvratili sa osam poena u petom, pa sa još dva u sedmom iningu da bi u poslednja dva došlo do preokreta domaćih. Merinersi su pet poena napravili u osmom, a jedan ključni u devetom iningu za trijumf.

Los Anđeles Dodžersi su savladali Metse 3:2, a oni su gubili 2:1 sve do poslednje dva ininga. U osmom i devetom su napravili po poen za trijumf nad ekipom Njujork Metsa.