MLB plej-of: Buđenje Dodžersa i Astrosa

Getty Images/Ron Jenkins

Nastavljena je završnica plej-ofa u MLB šampionatu. Prve pobede u finalima Konferencija zabeležili su Los Anđeles Dodžersi i Hjuston Astrosi. Atlanta protiv LA vodi 2:1, a Tampa Bej protiv Hjustona 3:1, u seriji koja se igra na četiri pobede.

Za Dodžerse uvek kažu da „odsviraju” nešto sjajno kad se tome najmanje nadate. Posle tesno i pomalo nesrećno izgubljenog drugog meča u utorak veče (7:8), Los Anđeles je silovito započeo treću utakmicu na „Gloub Fildu” u Arlingtonu i već posle prvog ininga imao vođstvo od 11:0 i pobedu u rukama.

Dobro znamo ko smo i šta smo”, rekao je posle utakmice Maks Mansi, čiji je „gren-slem” inicirao jedno od pet trčanja Dodžersa. „Zaista smo dobar tim. Izgubili smo prve dve utakmice, ali nismo bili zabrinuti zbog toga i večeras smo pokazali ono što znamo.

Četvrta utakmica finala Nacionalne lige na programu je večeras i ponovo na neutralnom terenu u Arlingtonu. Ukoliko bi trijumfovali posle 0:2 u seriji, Los Anđelesi Dodžersi bi postali tek 14. franšiza u istoriji MLB, kojoj bi to pošlo za rukom.

Još veće čudo načinili bi Hjuston Astrosi, ako bi kojim slučajem „okrenuli” seriju protiv sjajnih Tampa Bej Rejsa u svoju korist. Noćas su „zvezde” načinile prvi korak, tesnom pobedom 4:3, pa su smanjile u seriji na 3:1.

Menadžer Hjustona Dasti Bejker načinio je nekoliko važnih odluka u četvrtom meču, čime je zaustavio zahuktale Rejse, koji će morati bar još jednom na megdan Astrosima na „Petko Parku” u San Dijegu, ako žele da zaigraju u Svetskoj seriji.

Igra „pičera” Zeka Grajnkea bila je u jednom trenutku u krizi, ali ga je Bejker ostavio „na brdu” i ovaj je u šestom iningu vratio svom menadžeru na pravi način.

Noćas je na programu u peti meč u seriji između Hjustona i Tampe.