Dimitrijević četvrti u Mađarskoj

Golf 16. avg 201711:52 > 11:53
agencija SEM

Srpski golf reprezentativci nižu izvanredne rezultate na međunarodnoj sceni, a to su još jednom potvrdili na Otvorenim prvenstvima Mađarske i Češke.

Najbolji plasman ostvario je Mihailo Dimitrijević, koji je u konkurenciji 60 golfera zauzeo četvrto mesto u Mađarskoj.

Tokom tri dana neizvesnog takmičenja, Dimitrijević je upisao 225 udaraca, pet više od pobednika Vladislava Marinova iz Bugarske. Drugo mesto zauzeo je Slovenac Gal Patrik Štirn sa 223 udarca, dok je treći bio Luka Porteli iz Italije sa jednim više.

Srpski golfer je četvrto mesto obezbedio posebno zahvaljujući sjajnom izdanju poslednjeg dana, u nedelju, koji je završio sa 72 udarca.

U konkurenciji dama, odlična je bila Jefimija Đorđević, zauzevši peto mesto. Jefimija je takmičenje završila sa 248 udaraca, a šampionka Katerina Tati iz Italije imala je 234. Njoj su se na podijumu pridružile Slovenka Hana Mirnik i domaća golferka Klara Nađ. Društvo Đorđevićevoj je pravila Jana Marinović, koja je na kraju bila deseta.

Na Otvorenom prvenstvu Češke, boje Srbije branio je Branimir Gudelj i on je u konkurenciji preko 90 golfera osvojio 24. mesto. Gudelj je trodnevno takmičenje završio sa 221 udarcem, za samo 15 lošijim od šampiona Matjaša Zapletala. Koliko je prvenstvo bilo neizvesno najbolje govori podatak da je golfere od četvrte do 25. pozicije delilo devet udaraca.