Svetski broj 1 ubacio još 3,6 miliona dolara u zeleni sako

Golf 15. apr 202410:07 1 komentar
Skoti Šefler
AP Photo/Matt Slocum

Trenutno prvi golfer sveta na zvaničnoj rang-listi, Amerikanac Skoti Šefler, po drugi put u karijeri osvojio je titulu pobednika Mastersa u Augusti, prvog golferskog "mejdžora" sezone.

Za 27-godišnjeg Šeflera ovo je drugi osvojeni „mejdžor“ u karijeri, a stigao je tačno dve godine nakon što je prvi put osvojio prestižni „zeleni sako“, namenjen najboljem u Augusti.

Do pobede, Šefler je stigao odigravši sjajno poslednju od četiri runde takmičenja, pošto je u nedelju „pregazio“ svih 18 rupa za samo 68 udaraca, što je „četiri ispod“ standarda igrališta, čime se odvojio od konkurencije.

Ključan je bio sektor od osme do desete rupe, tokom kojeg je Šefler ostvario tri „brdija“ u nizu, kada se odvojio na tri udarca prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, Šveđanina Ludviga Aberga. Nakon što je upisao „brdije“ i na 13, 14. i 16. rupi, njegova prednost ispred Aberga porasla je na konačnih četiri udarca.

Treće mesto podelili su Englez Tomi Flitvud i dvojica Amerikanaca, Maks Homa i Kolin Morikava sa sedam udaraca zaostatka za Šeflerom.

Legendarni Tajger Vuds, petostruki pobednik Mastersa, ostvario je novi rekord u Augusti, pošto je 24. uzastopni put izborio plasman u treći i četvrti dan takmičenja (nakon prva dva dana pravo nastupa u subotu i nedelju ima osigurava samo prva polovina najuspešnijih takmičara). Ipak, tamo se nije proslavio, pa je zauzeo tek 60. mesto, poslednje od svih koji su odigrali četiri runde, sa ukupnim rezultatom od 15 udaraca preko standarda.

Branilac titule, Španac Jon Ram takođe nije imao dobar vikend, pa je završio na 45. mestu sa devet udaraca iznad „para“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare