Mekilroj: Ukoliko pobedim, biće mi teško da ne zaplačem

Vesti golf 16. jul 201917:59 > 18:37
Photo by Stuart Franklin/Getty Images

Ovogodišnji Britiš Open (The Open Championship) održaće se u Severnoj Irskoj, što je drugi put u istoriji da se taj prestižni turnir održava van Engleske i Škotske. Rori Mekilroj biće domaći takmičar i kaže da će mu biti teško da sakrije emocije ukoliko pobedi.

„Sama činjenica da sam odavde i sa svim uspomenama koje me vežu za ovo mesto jasno je da će mi pobeda značiti malo više od ostalih turnira“, rekao je Mekilroj i dodao: „Želim da uživam u trenutku i da dam publici razlog za veselje“.

Tridesetogodišnji golfer je zajedno sa Darenom Klarkom i Gremom Mekdauelom najzaslužniji za to što je Severna Irska domaćin Britiš Opena drugi put. Mekilroj je poslednji put osvojio mejdžor turnir 2014. godine i domaća publika se nada da će treći golfer sveta sada uspeti da ponovi taj uspeh.

„Jedan od mojih ciljeva jeste da uživam u momentu i činjenici da ću biti u centru pažnje. Nisam emotivan kada je u pitanju golf, umem da razdvojim osećanja od posla, ali ukoliko pobedim ovde, biće mi teško da ne zaplačem“, izjavio je Severnoirac.

Otvoreno prvenstvo Britanije će biti održano od 18. do 21. jula i moći ćete da ga pratite na Sport Klubu Golf.