Vuds: Ova godina je bila teška, ali veoma korisna

Golf 20. dec 202219:43 0 komentara
Tajger Vuds
Mike Ehrmann/Getty Images

Legendarni Amerikanac Tajger Vuds, najpopularniji golfer 21. veka, kaže da tokom 2023. godine namerava da učestvuje na sva četiri velika turnira.

SK GOLF:

Vuds je 15. puta dosad slavio na mejdžorima, a ove godine je imao velikih problema sa povredama nogu koje je zadobio u saobraćajnoj nezgodi u februaru 2021. godine. Amerikanac se zato takmičio na samo devet turnira u 2022. godini.

Najskoriji nastup imao je u okviru egzibicije na Floridi, ali su Džordan Spit i Džastin Tomas bili bolji od Vudsa i Rorija Mekilroja. Prethodno je učestvovao na 150. izdanju prestižnog The Opena u Škotskoj. As iz Kalifornije je takmičenje u Sent Endruzu završio posle drugog dana, a u suzama se oprostio od navijača, koji su ga svesrdno podržavali.

„Prošle godine sam igrao sa slomljenom nogom. Ove godine nisam igrao sa takvim problemima, ali je dobro što su se delovi slagalice posložili kako treba. Mučim se sa bolovima u stopalu, nije zabavno trpeti to. U narednom periodu ću se potpuno oporaviti. Toliko stvari sam ponovo mogao da uradim – da udaram lopticu za golf i vežbam stojeći. I dalje ne mogu da se krećem kao ranije, neophodno je da poradim na tome“, rekao je 46-godišnjak i dodao:

„Ova godina je bila teška, ali veoma korisna. Drago mi je što sam igrao sa sinom Čarlijem tokom egzibicije. Još ne znam raspored za narednu godinu, ali želim da igram na svim velikim turnirima“.

Prvi od velikih golf turnira na programu naredne sezone je Masters i na programu je od 7. do 10. aprila, uz direktne prenose na SK golf.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!