SKA u finišu trećeg produžetka savladao CSKA

KHL 10. apr 202120:46
hokej na ledu
Shutterstock, Inc

Hokejaši SKA savladali su golom Vasilija Potkolzina u 114. minutu CSKA u Mosvki rezultatom 3:2 i tako su smanjili prednost Moskovljana u finalnoj seriji Zapada na 3:2.

Navijači u CSKA areni platili su ulaznicu za petu utakmicu finala, a gledali su gotovo dva meča istih protivnika jer je duel rešen tek u trećem produžetku i to u samoj završnici kada je odbrana domaćeg tima zaboravila na drugoj stativi jednog od najtalentovaijih ruskih hokejaša Potkolzina koji je matirao Larsa Johansona i donese veliku radost svom timu.

Dešavanja u prvoj trećini nisu nagoveštavala dramu u završnici jer su Moskovljani poveli u ranoj fazi golom Maksima Mamina i bilo apsolutno bolji rival u tom periodu meča. Gosti su se pomalo i neočekivano vratili u drugom periodu zahvaljujući najmlađima Potkolzinu i Marčenku koji su za četrii minuta napravili preokret i prednost svom timu 2.1.

CSKA je u trećoj trećini pokušao da nadoknadi deficit a izjednačio golom Brendona Lajpsika. Imali su domaći šansu i da pobede trećine ali odličan na golu gostiju je bio Magnus Helberg.

U prdoužecima nismo gledali dobar hokej, bilo je i opreza i umora na obe strane a rivali nisu iskoristili po jednu priliku sa igračem više u prvom i drugom produžetku.

Kada se činilo da će meč ići i u četvrti produžetak dogodio se Vasili Potkolzin pa ćemo u ponedeljak pratiti šesti duel istih rivala u Sankt Peterburgu.

Komentari (0)

Vidi sve komentare