NHL se vraća: Nastavak u Kanadi prvog avgusta

NHL 11. jul 202017:23 > 17:26
Codie McLachlan/Getty Images

Nastavak takmičenja u NHL zakazan je za prvi avgust, zvanično je potvrđeno, a poprište duela elitnih hokejaša biće kanada, prenosi Rojters.

Novi osvajač Stenli kupa biće određen na nešto drugačiji način zbog činjenice da je pandemija koronavirusa „zamrzla“ sezonu još 12. marta.

Povezano

Plej-of turnir će se igrati u Edmontonu i Torontu bez prisustva navijača, a doigravanje će biti prošireno i u njemu će učestvovati 24 tima. Zapadna konferencija nastupaće u Edmontonu, dok će u najmnogoljudnijem kanadskom gradu na klizalište izaći timovi Istočne konferencije.

Liga i Udruženje igrača postigli su dogovor oko toga kako će takmičenje biti nastavljeno, a postavljeni su osnovi za dugogodišnji napredak u ovom takmičenju“, izjavio je komesar lige Geri Betmen.

To praktično znači da neće biti odigrano 189 mečeva regularne sezone, kako bi se što pre pristupilo doigravanju koje će doneti novog šampiona. Stenli kup, koji se tradictionalno dodeljuje u junu, 2020. godine šampion će dobiti u oktobru. Finale će se održati u Edmontonu.