Bruinsi osigurali Atlantik, Kingsi dišu Vegasu za vratom

Photo by Derek Leung/Getty Images

Novom pobedom ovog puta protiv Tampa Bej Lajtinga 2:1 Boston Bruinsi osigurali su diviziju Atlantik. Veoma zanimljiva borba vodi se za prvo mesto na Zapadu.

Razne rekorde potukli su Bruinsi ove sezone. Na pragu su osvajanja Prezident trofeja, a prva stanica na putu je overa titule u diviziji.

Pobedom nad divizijskim rivalom Tampa Bej Lajtingom 2:1 urađen je i taj posao. Vođstvo Bruinsima doneo je Patris Beržeron na isteku sedmog minuta u situaciji sa igračem više. Izjednačio je tri minuta kasnije Hedman, takođe sa igračem više. A pobedu suverenom lideru karavana doneo je Hetevej dva i po minuta pre kraja druge trećine.

Bostonu se smeši i prvo mesto Istoka, a naravno i sam Prezident trofej za najbolju ekipu u ligaškom delu. Ali na Zapadu je mnogo zanimljivije. Las Vegas, Los Anđeles Kingse i Dalas deli samo četiri boda. A Kingsi ne staju.

Kraljevi su u Los Anđelesu bili ubedljivi i savladali Vinipeg 4:1. Dva gola je postigao Arvidson, po jedan Jafalo i Dauti. Za goste strelac počasnog gola bio je Diboa.

Ostali rezultati: Filadelfija – Detroit 3:0, Nešvil – Sijetl 2:7, Kalgari – San Hoze 5:3, Njujork Ajlanders – Bafalo 0:2, Minesota – Čikago 3:1, Florida – Njujork Rendžers 3:4.