Kako se Kapitalsi i Rendžersi raspravljaju pesnicama (VIDEO)

Hokej 6. maj 202113:27 > 13:55 3 komentara
Washington Capitals, New York Rangers
REUTERS / Bruce Bennett/POOL PHOTOS-USA TODAY Sports

Prizor poznat ljubiteljima hokeja u noći između srede i četvrtka – igrači Vašington Kapitalsa i Njujork Rendžersa uzeli su deljenje pravde u svoje ruke, kako to obično biva na hokejaškim utakmicama u Severnoj Americi. Šestorica hokejaša su učestvovali u tuči, a razlog je bio dobro poznat – Rendžersi su želeli osvetu jer je Tom Vilson, igrač Vašingtona, povredio jednog Njujorčanina u prethodnom međusobnom duelu.

NHL:

Vilson je u noći između ponedeljka i utorka oborio jednog od kandidata za nagradu MVP, Artemija Panarina, a Rus će usled povreda koje je zadobio tom prilikom morati da propusti poslednja tri meča regularnog toka sezone. Samo nekoliko trenutaka pre obaranja Panarina, Vilson je udario u potiljak i Panarinovog sunarodnika Pavela Bučneviča.

Vilson nije dobio suspenziju, ali je kažnjen sa pet hiljada dolara zbog svojih prestupa.

Tom Vilson je, vrlo očekivano, bio akter jedne od tri „jedan na jedan“ tuče samo nekoliko sekundi pošto je stao na led. Odbrambeni igrač Rendžersa Brendan Smit, koji se lično tukao sa Vilsonom, objasnio je da je za incident zaslužno rukovodstvo lige koje nije kaznilo Vilsona na odgovarajući način.

Zbog učešća brojnih aktera u tuči samo u prvoj trećini ukupno vreme kazni iznosilo je neverovatnih 100 minuta.

Sve je podsetilo na stare dane NHL kada su igrači češće i mnogo žešće nego danas uzimali rešavanje nesuglasica u svoje ruke.

Tuče u NHL odvijaju se po nepisanom „Kodu“, koji mnogi igrači poštuju, a neke od njegovih tačaka su da protivnici nikada ne bi smeli da nasilno startuju na najbolje igrače ili da udaraju igrače sa leđa ili dok su na zemlji. Ukoliko se „Kod“ prekrši, drugi tim najčešće uzima stvar u svoje ruke i traži da zadovolji pravdu šakama, baš kao što su to uradili i Rendžersi.

Utakmica je završena rezultatom 4:2 za Vašington, a blistao je Ti-Džej Oši, koji je postigao het-trik.