Kalgariju srećan penal rulet

NHL 20. nov 20221:01 0 komentara
Larry MacDougal via Guliver image

Kalgari Flejmsi zabeležili su pobedu u gostima protiv Florida Pantersa posle boljeg izvođenja penala. U predviđenih 60 minuta bilo je 4:4.

Izuzetan duel odigran je u Florida Live Arena. Bilo je svega, golova, rezultatskog rolerkostera, drame. Odluka je morala na kraju da padne u produžetku.

Bolje su krenuli gosti iz Kalgarija, koji su posle 15 minuta vodili 1:0 golom Ružicke. Na startu druge trećine bilo je 2:0, a strelac posle samo 50 sekundi bio je Zadorov.

Ali Panteri su uzvratili. Do polovine druge deonice bilo je 2:2, a strelci su bili Vajt i Rajnhart. Ipak, do kraja perioda Ružicka drugim golom donosi Flejmsima novo vođstvo.

U trećoj trećini bilo je vatreno. Luostrainen je posle samo 72 sekunda doneo novo izjednačenje. Ali Kolmen vraća vođstvo na isteku sedmog minuta. Ipak, Kalgari nije uspeo da sačuva prednost i Tkačuk je šest minuta pre kraja izborio produžetak.

Kako ni u dodatnom vremenu nije bilo golova, odluka je pala posle penala. Odluka je pala u petoj seriji, a strelac je bio Anderson.