Kejnsi i Nedeljković u drugoj rundi, Montreal preživeo

Aleks Nedeljković
xStevexRoberts CalxSportxMediax

Karolina Hjurikejnsi su pobedili Nešvil Predatorse 4:3 i to posle produžetka pa je ekipa za koju brani Aleks Nedeljković prošla u drugu rundu plej-ofa dobivši seriju 4-2. Montreal je istim rezultatom dobio Toronto Mejpl Lifse i sada je 3-2 za Toronto u toj seriji.

Karolina je napravila ključan brejk u seriji protiv Nešvila i to posle velikog preokreta. Predatorsi su vodili 3:1 i to posle 28 minuta igre. Ipak do kraja golman Karoline Aleks Nedeljković nije primio ni jedan gol i tako omogućio svojoj ekipi da preokreten. U 14. minutu druge trećine je Sebastijan Aho smanjio na 3:2, da bi u trećoj trećini Dagi Hamilton doneo izjednačenje. Posle samo 66 sekundi produžetka Aho je dao peti gol u plej-ofu ove sezone i doneo trijumf Karolini.

Nedeljković je u utakmici sa Nešvilom imao 89% odbranjenih šuteva, tačnije odbranio je 24 od 27 šuteva.

Montreal je takođe u produžetku dobio Toronto. Vodili su Kanejdijansi 3:0 golovima Džoela Armije, koji je dao dva gola u prvoj trećini i Jesperija Kotkanijemija. Zek Hjuman i Džejk Muzin su izjednačili, a Muzin je bio dvostruki strelac u trećoj trećini. Igrao se produžetak a za samo 59 sekundi je Nik Suzuki pogodio za pobedu Montreala.