NHL: Rendžeri vladaju Njujorkom, Kepitalsi profitiraju

New York Rangers
AP Photo/Jason DeCrow

Njujork Rendžersi su dobili favorizovane Njujork Ajlanderse u derbiju Velike jabuke u Nacionalnoj hokejaškoj ligi. Zbog pobede od 4:1 se raduju i Vašington Kepitalsi koji su dobili Bafalo 4:3 i sada su izjednačeni na vrhu Istoka sa Ajlandersima.

Rendžersi su poveli tek u drugoj trećini protiv gradskog rivala i to golom Aleksisa Lafrenijea, da bi Koln Blekvel uvećao vođstvo na 2:0. Do kraja trećine je Endi Grin smanjio na 2:1, a pobedu Rendžersima su overili Kandre Miler i Mika Zibanejad u drugoj polovini treće trećine.

Poraz Ajlandersa iskoristili su Kepitalsi koji su pobedom nad Bafalom od 4:3 došli do deobe prvog mesta na Istoku. Brenden Dilon i Aleks Ovečkin su doneli vođstvo Vašingtonu, a smanjio je Henri Jokiharju krajem prve trećine. Džastin Šulc je uvećao na 3:1, smanjio je Kejsi Mitelštat polovinom druge trećine, da bi Jakub Vrana pogodio za četvrti gol Kepsa. U samoj završnici je Tejg Tompson smanjio na 4:3 i bilo je donekle neizvesno u poslednjem minutu ali je Vašington slavio.

Sent Luis je bio nemilosrdan prema Minesoti 9:1 uz golove Senforda, Bleza, Folka, Barbaševa, a tri je dao O’Rajli i dva Švorc.

Pitsburg je bio bolji od Nju Džerzija 6:4. Meken i Dumulin su pogodili za Pingvine u prvoj trećini i tako preokrenuli rezultat jer su Devilsi vodili od četvrtog minuta golom Majlsa Vuda. Džek Hjuz je izjednačio na 2:2, da bi zatim Skeviur, Rast i Krozbi otklonili sve dileme jer je bilo 5:2. Devilsi su se vratili do 5:4 golovima Bokvista i Vuda, ali je 16. golom u sezoni Brajan Rast doneo trijumf Pingvinima.

Vegas je slavio protiv Arizone 7:4. Vodili su Vitezovi 5:0 posle 24 minuta igre. Pogađali su Marčeso, Kerijer, Kolesar, Smit i Stivenson, da bi se uporni Kojoti vratili do 5:3. Strelci su bili Šmalc, Hant i Keler. Ipak odgovor je Vegas imao preko Rajlija Smita, još jednom je Arizona smanjila preko Majkla Bantinga, ali dva gola zaostatka nije mogla da signe u poslednjih deset minuta utakmice. Konačnih 7:4 postavio je Maks Pasioreti.

Kolorado Avalanš je bio bolji od Anahajma 2:0 golovima Valerija Ničuškina u drugoj i Mika Rantanena u trećoj trećini.

San Hoze je dobio Los Anđeles Kingse u derbiju Kalifornije 5:2. Aleks Iafalo je pogodio na početku za Kingse, da bi Labank, Marlo i Balsers preokrenuli na 3:1. Anderson Dolan je doneo nadu Kingsima početkom trećeg perioda, a onda su Gambrel i Hertl završili posao sa dva gola i sa konačnih 5:2.