Početak serije u senci jezivog starta: „Rešićemo to na ledu“

Hokej 3. jun 202113:29 6 komentara
Mark Scheifele, Jake Evans
REUTERS / James Carey Lauder-USA TODAY Sports

U noći između srede i četvrtka po srednjoevropskom vremenu Montreal Kanejdijensi su uspešno započeli plej-of seriju druge runde u NHL savladavši Vinipeg Džetse rezultatom 5:3, a meč je ostao „okaljan“ incidentom koji se dogodio u samom finišu, kada je duel već bio rešen.

Na 57 sekundi do kraja napadač Montreala Džejk Evans ubacio je pločicu u prazan gol Džetsa za vođstvo 5:3, ali ga je neposredno posle pogotka ekstremno grubim startom ramenom pri punoj brzini „pokosio“ centar Vinipega Mark Šajfl.

NHL:

Evans (24) je izgubio svest i ležao je na ledu neko vreme dok mu se ukazivala pomoć, a morao je da bude iznet na nosilima. Sudije su uspele da spreče dalje incidente i obuzdaju besne Evansove saigrače.

Mislim da će liga morati da razmotri ovaj incident i ubeđen sam da će doneti pravu odluku i suspendovati Šejfera“, izjavio je trener Montreala Dominik Dišarm.

Odbrambeni igrač Monteala Džoel Edmundson nije bio tako diplomatski nastrojen.

Bio je to prljav udarac. Liga će se postarati da bude kažnjen. Međutim, ako se vrati na led do kraja ove seroje, zagorčaćemo mu život na ledu“, rekao je Edmundson.

Evans je bio svestan dok su ga iznosili, a ostao je u bolnici na dodatnim pregledima i biće podvrgnut obaveznom protokolu u vezi sa potresom mozga.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare