Zvanično: Bez NHL igrača na ZOI u Pekingu

NHL
Scott Taetsch/Getty Images

Najjača svetska hokejaška liga NHL izjavila da je postigla ugovor sa Udruženjem igrača NHL oko toga da njeni igrači neće nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, prenose američki mediji.

Razlog za ovu odluku je činjenica da je NHL zbog velikog broja slučajeva kovida već morala da odloži veliki broj utakmica, pa novo odlaganje šampionata u februaru, kada su Igre na programu, neće biti izvodljivo.

Povezano:

Liga je imala rok do 10. januara da donese ovu odluku kako bi izbegla finansijske kazne, ali su dve strane postigle dogovor ranije.

Ova odluka stiže samo dan pošto je NHL pauzirala svoje aktivnosti od 21. do 25. decembra – otkazano je 50 utakmica zbog velikog broja slučejva kovida, a odloženi su i mečevi koji se igraju između američkih i kanadskih timova zbog neizvesnosti oko toga da li će granice biti otvorene.

NHL igrači su počeli da učestvuju na ZOI jop 1998, a nastupali su i na prethodnim Igrama 2018. godine u Pjongčangu.

Veoma mi je žao igrača koji će propustiti OI. Ja sam imao tu sreću da dvaput osvajam medalju, to je iskustvo koje se pamti čitavog života“, izjavio je dvostruki olimpijski prvak i kapiten kanadske reprezentacije Sidni Krozbi.

Komentari (0)

Vidi sve komentare