SKA ubedljiv u Ufi, Johanson 200 minuta bez primljenog gola

Hokej 10. okt 202115:55 0 komentara
Lars Johanson
Reuters

U nedeljnom programu Kontinentalne hokejaške lige odigrane su dve utakmice, a slavili su AK Bars i SKA. AK Bars je slavio protiv Barisa iz Nur Sultana rezultatom 6:3, dok je ekipa SKA iz Sankt Peterburga ponizila favorizovanu ekipu Salavat Julajeva 5:0.

Salavat Julajev posle teške utakmice protiv Jokerita koji je dobio u produžetku 3:2, ušao je u meč protiv SKA istom žestinom, ali je ona trajala samo nekoliko minuta.

Igrači SKA su smirili atmosferu i to fenomenalnim i preciznim udarcem Vladislava Cicjure. Da ekipa Tomija Lamse neće imati lak posao posvedočio je Andrej Kuzmenko, pauer-plej pogotkom u nastavku prve trećine.

Očekivalo se da Salavat u drugoj deonici zaigra bolje, ali je Vladislav Cicjura još jednim pogotkom SKA doveo do vođstva od 3:0.

Ufa nije uspela da realizuje ništa od svojih napada, pa čak nijednu od mnogobrojnih prilika u pauer-pleju. Svakako da je za to najzaslužniji golman Lars Johanson koji je i na ovom meču zabeležio još jedan šat-aut i sada je na 200 minuta bez primljenog gola.

Tačku na ovu utakmicu u trećoj deonici stavili su Linden Vej, posle fenomenalnog pasa Meta Robinsona i petim golom Jonas Kempainen.

SKA se približio na samo jedan bod vodećima na tabeli Zapadne konferencije Dinamu iz Moskve i Jokeritu.

Ekipa iz Ufe uprkos ovom porazu ostaje treća u Istočnoj konferenciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!