Hokej SP: fantastična Srbija šokirala Španiju!!!

Vesti hokej 14. apr 201323:35 > 15. apr 2013 10:41

Hokejaši Srbije pobedili su favorizovanu Španiju sa 4-3 u Zagrebu u prvom kolu Svetskog prvenstva divizije II grupe A u hokeju na ledu u Zagrebu!

Po trećinama je bilo 1-1, 1-1 i 2-1 za Srbiju i tako su hokejaški orlovi već u prvom kolu odradili ogroman deo posla u Zagrebu gde su otišli veoma tiho. Nisu obećavali mnogo, ali su radili mnogo i to se očigledno isplaćuje.

Posebno dobro srpska reprezentacija je igrala u pauer pleju, pošto su dva od četiri gola postignuta sa igračem više. U 50. minutu, Srbija je imala prednost od 4:2 a najbolji igrač i dvostruki strelac za Špance Boronato uspeo je samo da ublaži poraz.

Strelci za Srbiju bili su Sretović, Brkušanin, Janković i Despotović a da je Srbija bila potpuno ravnopravan protivnik favorizovanim Špancima vidi se i iz broja šuteva upućenih ka golu, u čemu je bilo 32:31 za srpsku reprezentaciju.

Za razliku od Španije, druge dve favorizovane reprezentacije u ovoj grupi nisu dozvolile iznenađenje. Hrvatska je pobedila Australiju sa 3-1 (1-1, 1-0, 1-0), dok je Belgija rutinski savladala Island sa 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

U ponedeljak se i Sport Klub uključuje u prenose ovog prvenstva. Na SK Prime od 16:30 gledaćemo duel Srbije i Belgije, dok ćemo od 20:15 pratiti meč Španije i Hrvatske na SK+. Da li će Srbija uspeti da nastavi sa sjajnim igrama i da li će Španija uspeti da se oporavi protiv razigranog domaćina, saznaćemo svi zajedno…

Author: BJ