Kviz „Rizik ili oprez“: Izvučeni parovi 1/8 finala

Ostali sportovi 4. jan 202115:45 13 komentara
Sport Klub logo
SK

U kvizu Rizik ili oprez, koji je već tri sezone sastavni deo programa Sport kluba u Hrvatskoj, učestvuje 16 igrača. Dosadašnji pobednici su Ivan Ivković, Šimun Kastrapeli i Davor Dominiković, a sada ćemo dobiti i prvog regionalnog pobednika.

Ove sezone u kvizu će nastupiti 16 uglednih sportskih novinara Sport kluba iz regije, a ovo su njihova imena: Vladimir Novaković (Srbija) Nebojša Višković (Srbija), Vladimir Živković (Srbija), Darko Plavšić (Srbija), Saša Ozmo (Srbija), Gojko Andrijašević (Srbija), Ivan Ivković (Hrvatska), Ivan Hodoba (Hrvatska), Goran Stojanović (Hrvatska), Marin Mrduljaš (Hrvatska), Zoran Grgić (Hrvatska), Saša Živko (Hrvatska), Kemal Ahmetović (Bosna i Hercegovina), Haris Mrkonja (Bosna i Hercegovina), Goran Obrez (Slovenija), Dejan Obrez (Slovenija).

Uz voditelja i autora Krešimira Karačića parove je izvlačio Sinković, naš proslavljeni veslač, koji je i učestvovao u kvizu poznatih sportista. Takmičari su pre izvlačenja pojasnili svoj nastup i šta od njega očekuju.

Kviz će, verujem, postati svojevrstan brend Sport kluba. Prijavio sam se da proverim svoje znanje, obnovim sećanja na nekadašnji sport. Krešo je napravio odličnu stvar, a svim takmičarima želim puno uspeha“, rekao je Zoran Grgić, komentator Sport kluba iz Zagreba, koji posebno prati La Ligu.

Iz Slovenije nam dolazi Dejan Obrez, koji na tamošnjem Sport klubu prati Premijer ligu i Ligu šampiona.

Kviz je odličan, radujem se nastupu, a u ova čudna vremena ja ću kod kuće imati dva navijača.“

Haris Mrkonja, komentator iz BiH, takođe se veseli nastupu.

Moja očekivanja nisu prevelika, drago mi je da ćemo se družiti i ovako putem Skajpa.“

Saša Ozmo, novinar veb-portala Sport kluba, nema ranijih iskustva s kvizovima:

Nikad nisam išao na pab-kvozove, ovo će za mene biti nešto potpuno novo. Obično nisam dobar s pamćenjem godina i rezultata, dakle čeka me pravi test. Super je koncept kviza, siguran sam da ćemo se dobro zabaviti.

U osmini finala nove sezone kviza sastaju se:

Ivan Ivković (SK HR) – Vladimir Živković (SK SRB)
Gojko Andrijašević (SK SRB) – Goran Obrez (SK SLO),
Saša Živko (SK HRV) – Haris Mrkonja (SK BiH),
Saša Ozmo (SK SRB) – Kemal Ahmetović (SK BiH),
Goran Stojanović (SK HRV) – Dejan Obrez (SK SLO),
Nebojša Višković (SK SRB) – Marin Mrduljaš (SK HR),
Vladimir Novaković (SK SRB) – Zoran Grgić (SK HR),
Darko Plavšić (SK SRB) – Ivan Hodoba (SK HR)

Otvaraju u subotu 9. januara: Ivković (SK HR) i Živković (SK SRB), posle toga kvizove možete gledati u ritmu utorak-četvrtak-subota.

Za sve vas koji niste do sada pratili kviz sledi pojašnjenje pravila. „Rizik ili oprez“ igra dvoje igrača. Kviz se sastoji od 20 sportskih tema i pitanja, a na svaku temu igrači mogu uložiti 2, 4 ili 6 bodova. U slučaju da ne znaju odgovor, dobiće četiri ponuđena odgovora, pa se bodovi prepolovljuju. U slučaju tačnog odgovora igrači idu u plus onoliko koliko su uložili, a u slučaju netačnog idu u minus. Posle tih 20 pitanja, sledi glavno pitanje, na koje igrači tajno ulažu i bodove i odgovor. Da bi uopšte došli do glavnog pitanja, igrači moraju da budu u pozitivnom rezultatu. Pobednik je igrač koji na kraju ima više bodova.