Predsednik Milanović odlikovao Bila Beličika

NFL 1. jun 202412:42 0 komentara
REUTERS/Brian Snyder

Predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je Bila Beličika, najtrofejnijeg trenera u istoriji američkog fudbala, Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, saopšteno je iz Kancelarije Predsednika.

“Beličik je odlikovan za posebne zasluge u promovisanju ugleda i interesa Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama tokom višegodišnje izuzetne sportske karijere”, stoji u zvaničnom saopštenju.

Bil Beličik je u dugoj i veoma bogatoj karijeri kao trener u NFL pomerao je granice. Najveće uspehe postigao je s Nju Ingland Petriotsima.

Pod njegovim vođstvom Petriotsi su šest puta pobedili u Superboulu i tako se izjednačili na prvom mestu večne liste najtrofejnijih franšiza sa Pitsburg Stilersima.

Tokom karijere često je isticao hrvatsko poreklo, odnosno korene svoje porodice, koja je iz Draganića kraj Karlovca otišla u SAD.

Proslavljeni trener je doputovao u Hrvatsku kao poseban gost trećeg izdanja Sunset Sports Media Festivala, koji će od 6. do 8. juna biti održan u Zadru, a čiju je delegaciju predsednik Milanović primio u svojoj kancelariji na Pantovčaku.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!