Novinarima Sport Kluba prestižne nagrade USNS

Ostali sportovi 25. feb 202116:15 > 18:26 4 komentara
Srđan Radojević, Bojan Marinković
Srđan Radojević, Bojan Marinković

Udruženje sportskih novinara Srbije tradicionalno nagrađuje najbolje u prethodnoj godini, a ponovo su priznanja dobili i novinari Sport kluba. Najbolji mladi novinar po izboru USNS je Bojan Marinković, a Srđan Radojević je dobio nagradu „Ekskluzivni televizijski prilog“ za podkast Blok po Blok, čiji je autor zajedno sa Aleksandrom Džikićem. Priznanje za životno delo zaslužio je saradnik SK Jovan Jovanović.

Nagradu za najboljeg sportistu Srbije dobio je teniser Novak Đoković, a za najbolju sportistkinju je posthumno nagrađena strelkinja Bobana Veličković-Momčilović.

Što se tiče novinarskih nagrada, „Zlatno pero“ dobio je Dušan Jocić (Narodne novine), „Zlatni mikrofon“ Nenad Milovanović (Arena sport), a nagradu „Ekskluzivna vest“ dobio je Đorđe Matić iz Mocart sporta za vest o tome da Milan Mačvan završava bogatu karijeru.

„Zlatnu kameru“ dobili su Predrag Milosavljević i Srđan Stevanović (Starsport), dok je nagradu „Branka Prelević“ primila Jelena Medić (Blic) za serijal „Majke šampioni“. Aleksandar Daišević iz Sportskog žurnala je dopisnik godine, a nagrada „Najlepša televizijska priča“ otišla je u ruke Marka Ljubomirovića sa internet portala RTS za priču „Žoc, Kića i Maršal“.

Pored Jovana Jovanovića iz Sport kluba, nagrade za životno delo dobili su Zvonko Mihajlovski, Lazo Bakmaz, Nebojša Paraušić i posthumno Srđan Suki Sulejmanović.

Pisani izdavački poduhvat napravili su Dejan Stevović iz Sportskog žurnala i Ivan Cvetković iz Politike, autori Monografije „Medalje Beograda“.

Bojan Marinković
Bojan Marinković

 

Srđan Radojević
Srđan Radojević