Partizanov turnir – mesto gde se odbojka igra srcem

Odbojka 30. avg 201716:49 > 16:55
SIM Srbije

Ženski odbojkaški klub Partizan obnovio je rad prošle godine, a u septembru organizuje turnir za pionirke i kadetkinje. Jedinstven turnir kakav nedostaje odbojci u Srbiji.

Partizanov „First challenge turnir„, kako organizatori kažu, mesto je gde se odbojka igra srcem. Gost Sport Kluba bio je Željko Tanasković, čovek čijom se voljom i energijom napaja ŽOK Partizan od kada je ponovo počeo da radi. Nakon dugih 40 godina.

Turnir će biti održan 9. i 10. septembra u SC Master. Zamišljen je kao regionalni turnir, a svi se nadaju i da će postati tradicionalan.

Neobično je da nema više ovakvih turnira kako u Srbiji tako i u regionu, posebno ako znamo da ženska odbojka u poslednjim godinama doživljava pravi procvat.

Devojčice će na Partizanovom turniru imati prilike da odmere snage na turnirski način. Po tri ekipe u dve grupe, prvoplasirane ekipe bore se za prvo mesto, drugoplasirane za treće, a trećeplasirane za peto.

Interesantno je da upravo generacija odbojkaša koji su nakon sankcija, krajem devedesetih godina prošlog stoleća vratili odbojku u srca navijača i koju je predvodio Željko tanasković, sada ponovo čini velike stvari za svoj sport.

Dodatne informacije o samom turniru pronađite ovde.