Tili: Bili su bolji u napadu i bloku

Odbojka 28. sep 201913:48 > 13:55
CEV

Loran Tili, selektor odbojkaša Francuske, posle teškog poraza njegove selekcije od Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva, nije krio razočaranje.

Borili smo se, ali je sve palo u vodu u taj-brejku. Srbi su bili bolji od nas u napadu. Šteta, igrali smo dobro, ali peti set ne razumem. Naša igra je u tim trenucima bila „sra..”. Sa druge strane, videli smo veoma dobru srpsku ekipu, uverili se u kvalitet njihovih napadača i uprkos tome, imali 2:2 u setovima. Ubio nas je početak petog i rezultat 5:0 za njih…

Između redova se mogao pročitati i odgovor na pitanje ko je zatajio?

Večeras je samo Ervin bio dobar u napadu. Trebao nam je moćniji Bojer, mogli smo malo više da igramo kroz sredinu, previše smo opteretili krajnje napadače. U drugom i trećem setu upali smo u probleme sa odbranom, što nas je dodatno uznemirilo. Postavljali smo sebi previše pitanja, to je unosilo nemir.

Da li je odsustvo vašeg sina Kevina bio problem?

Možda, ali je i Linel držao prijem, sve dok se nije povredio u poslednjem setu. Mislim da nas je izneverila igra srednjaka. Benjamin Tonjuti je pokušavao, ali su svaki put naši napadi bili usporeni. Srpski blok je bio fenomenalan, dodirnuli su sve lopte, gušili su nas!”, priznao je Tili.

Loran nije smatrao da su značaj meča i pune tribine „Bersija” uticali negativno na njegove igrače.

Videli ste kako smo otvorili meč, imali prednost, a kasnije držali rezultatski priključak.

Najteže pitanje Tiliju glasilo je „kako ući u meč za bronzu protiv Poljske”?

Ne znam, želimo medalju, ali nismo očekivali Poljsku, pa još u borbi za bronzu. Pred nama su dvostruki svetski prvaci, biće jako komplikovano”, priznao je francuski stručnjak, pred današnji meč za treće mesto, koji počinje u 18 časova.