Čelendž kup (m): Trofej Olimpijakosu pred 13.000 navijača

Odbojka 16. mar 20231:33 1 komentar
Olimpijakos pobednik Challenge cup
FOTO: CEV

Olimpijakos je pobednik evropskog Čelendž kupa, pošto je i u revanšu finala, odigranom pred više od 13 hiljada gledalaca u dvorani "Mira i prijateljstva", savladao Makabi iz Tel Aviva rezultatom 3:0 (25:16, 25:21, 25:16).

Posle 3:0 za Grke u Izraelu, bilo je jasno da su „crveno-beli“ apsolutni favoriti, pa se malo veća pažnja okrenula ka tribinama, gde su navijači Olimpijakosa znali da proslave treću evropsku titulu, prvu u Kupu izazivača. Podsećamo, Olimpijakos je osvajao dva puta CEV kup, prvi put 1996, a drugi 2005. godine.

Dvorana Mira i prijateljstva
FOTO: CEV

Na putu do trećeg evropskog trofeja, Olimpijakos je u revanšu finala predvodio Rafail Kumentakis sa 13 poena. Slovenac Tonček Štern i Brazilac Gustavo Bonato dodali su po 11, a Kubanac Salvador Oliva Idalgo deset. U postavi kluba iz Pireja igrali su još sjajni Dragan Travica, na kraju proglašen za MVP finala, pa još jedan Slovenac, Alen Pajenk (sedam poena) i libero Dimitrios Cjavras. Trener ekipe iz Atine je Italijan Alberto Đulijani.

U poraženom timu, koji je prvi put igrao u finalu nekog evropskog klupskog takmičenja, jedini dvocifreni bio je Aleksandar Safonov sa deset poena.

Meč u Atini sudio je Predrag Balandžić iz Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare