Crna Gora nadigrala Farska Ostrva, sledi Gruzija

Odbojka 17. maj 202421:21 1 komentar
OSCG

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobedu na startu nove sezone CEV Srebrne lige. Crnogorske odbojkašice pobedile su Farska Ostrva - 3:0 (25:13, 25:10, 25:15).

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Saška Đurović sa 12 poena, Danijela Džaković i Nevena Vukčević utakmicu su završile sa po devet. Na drugoj strani devet poena osvojila je Hana Olsen.

OSCG

U subotu, 18. maja, na programu je duel Gruzije i Farskih Ostrva, a dan kasnije Crna Gora će zaključiti uvodni deo CEV Srebrne lige duelom za Gruzijom. Crnogorske odbojkašice, nakon podgoričkog turnira, putuju u Portugaliju, na kojem će gostovati sa Islandom od 24. do 26. maja.

Domaćin trećeg turnira trebalo je da bude Bosna i Hercegovina, od 31. maja do 2. juna, ali nakon odustajanja domaćina sve utakmice protiv BiH računaće se službenim rezultatom u korist protivnika. Crnogorska selekcija će tokom četvrtog vikenda biti slobodna, kao i Portugalija, Mađarska, Letonija, Gruzija, Island i Luksemburg.

Najbolje dve reprezentacije, nakon četiri odigrana turnira, igraće dvomeč finala – 13. odnosno 16. juna, a pobednik će izboriti plasman u Zlatnu ligu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare